ΑΘΗΝΑ
06:13
|
19.04.2024
Η επιστροφή της Δύσης στις διαπραγματεύσεις καλής πίστης θα ήταν ένα καλό σενάριο, αλλά αυτό είναι πολύ μακριά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η επιστροφή της Δύσης στις διαπραγματεύσεις καλής πίστης για τις ανησυχίες της Ρωσίας για την ασφάλεια θα ήταν ένα καλό σενάριο για ολόκληρο τον κόσμο, αλλά αυτό είναι πολύ μακριά, δήλωσε ο Πρώτος Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Ντμίτρι Πολυάνσκι, μεταδίδει το TASS.

Ερωτηθείς για πιθανούς τρόπους επανέναρξης ενός τέτοιου διαλόγου, είπε στο RT το Σάββατο, «Θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι η Δύση γνωρίζει πόσο λανθασμένη ήταν η πολιτική της, θα πρέπει να δούμε ότι έχει αντιστρέψει την υποστήριξή της στο ουκρανικό καθεστώς. επειδή αυτή τη στιγμή τους δίνεται το ελεύθερο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, κατά του πληθυσμού της Ουκρανίας και των ρωσόφωνων, καθώς και για κάθε είδους διακρίσεις κατά των ρωσόφωνων. Θα πρέπει επίσης να δούμε ότι έχουν αντιστρέψει τη στάση τους στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για τις αρχές ασφάλειας στην Ευρώπη, προτείναμε πριν από περισσότερο από ένα χρόνο. Αυτή θα πρέπει να είναι μια σοβαρή και βαθιά διαδικασία χωρίς ρηχές προσπάθειες να ρίξουν όλες τις αμαρτίες στην πόρτα της Ρωσίας ή να παρουσιάσουν τη Ρωσία ως πηγή όλων των προβλημάτων για τη διεθνή κοινότητα.»

Σύμφωνα με τον Ρώσο διπλωμάτη, «εάν υπάρξει μια τέτοια αλλαγή, θα υπάρχει η ευκαιρία να διεξαγάγουμε διαπραγματεύσεις καλής πίστης». «Αυτό θα ήταν ένα πολύ καλό σενάριο για ολόκληρο τον κόσμο, αλλά, ειλικρινά μιλώντας, είμαστε ακόμα πολύ μακριά από αυτό τώρα», είπε λυπημένα.

«Και όμως είμαστε αισιόδοξοι. Μπορούμε να δούμε πώς πολλοί άνθρωποι στη Δύση, συμπεριλαμβανομένων Δυτικών διπλωματών, σκέφτονται να μάθουν από το παρελθόν, ωστόσο δεν γίνονται πρακτικά βήματα προς αυτό. Από πολιτική άποψη, το μόνο που μπορούμε να ακούσουμε είναι εχθρική ρητορική, με τη σύγκρουση να υποδαυλίζεται, οπότε, φοβάμαι, δεν υπάρχει λόγος αισιοδοξίας στη δεδομένη φάση», πρόσθεσε ο Πολυάνσκι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Η νέα περιφερειακή υπερδύναμη και η παλιά διεθνής τοιαύτη

Ρωσικά σχέδια για Νέα Τάξη Πραγμάτων βλέπει η Washington Post

Το ΚΚΕ καταδικάζει την απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για το Κόσσοβο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα