ΑΘΗΝΑ
09:37
|
27.04.2024
Αποδοκιμάστηκαν Πικραμμένος και Μενδώνη κατά την άφιξή τους στη Μητρόπολη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Λίγα λεπτά πριν τις 10 το πρωί έφτασε στη Μητρόπολη Αθηνών για την κηδεία του έκπτωτου βασιλιά Κωνσταντίνου ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Καταχειροκροτούμενος από τον κόσμο κατευθύνθηκε στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Γεωργία Κρητικού, χαιρέτισε την σωρό και αποχώρησε. Μαζί του ήταν οι βουλευτές Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Μιλτιάδης Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς.

Νωρίτερα στη Μητρόπολη έφτασε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ακολούθησαν ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο πρώην βούλευτης Νίκος Νικολόπουλος, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Καλατζής και ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος.

Υψηλοί προσκεκλημένοι στην κηδεία

Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί στις 12 το μεσημέρι, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, ενώ θα συμμετάσχουν και οι συνοδικοί αρχιερείς-μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας, η πρόσβαση στον Μητροπολιτικό Ναό θα γίνει μόνο με προσκλήσεις.

Στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου η κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τον αντιπρόεδρό της, Παναγιώτη Πικραμμένο, και την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, οι οποίοι αποδοκιμάστηκαν από τους συγκεντρωμένους κατά την άφιξή τους στη Μητρόπολη. 

Στην Μητρόπολη θα βρεθούν τα βασιλικά ζεύγη της Ισπανίας, της Ολλανδίας, της Σουηδίας, η βασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτα, ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό και ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου Ερρίκος.  

Στη λίστα με τους υψηλούς προσκεκλημένους που θα παρακολουθήσουν την Εξόδιο Ακολουθία βρίσκονται περίπου 60 Έλληνες, οι οποίοι υπήρξαν στενοί φίλοι, πρώην συμμαθητές του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, επιχειρηματίες και πολιτικοί.

Επίσης, το παρών θα δώσουν ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Μητροπολίτης Λαοδικείας Θεοδώρητος και εκπρόσωποι Αυτοκέφαλων Ορθόδοξων Εκκλησιών.  

Η τελετή αποχαιρετισμού αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 13:00 και εν συνεχεία θα ξεκινήσει η αυτοκινητοπομπή προς το Τατόι, όπου ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πώς θα λειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Ο καιρός σήμερα: Παροδικές βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα