ΑΘΗΝΑ
05:10
|
24.04.2024
Κινητοποιήσεις θα πραγματοποιήσουν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί σε Ουαλία και Αγγλία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υπέρ της πραγματοποίησης απεργίας την 1η Φεβρουαρίου αποφάσισαν σήμερα, μετά από ψηφοφορία, οι ενώσεις εκπαιδευτικών NEU (National Education Union) σε Αγγλία και Ουαλία. Για το μήνα Μάρτιο έχουν αποφασιστεί κινητοποιήσεις στις 15 και 16 Μαρτίου.

Στην Αγγλία εννιά στους 10 εκπαιδευτικούς που είναι μέλη σωματείων ψήφισαν υπέρ της απεργίας. Στην Ουαλία ενέκριναν την πραγματοποίηση απεργίας το 92% των εκπαιδευτικών.

Το NEU  είναι η μεγαλύτερη συνδικαλιστική ένωση εκπαιδευτικών σε Αγγλία και Ουαλία. Διεκδικεί αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό (που είχε ξεπεράσει το φθινόπωρο το 11%).

Η απεργία αναμένεται να πέσει με τη μαζική απεργιακή δράση που ετοιμάζει το συνδικάτο TUC  ενάντια στο απεργοσπαστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση του Συντηρητικού Πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ ώστε να περιορίσει δραστικά το δικαίωμα στην απεργία δημοσίων υπαλλήλων και εργαζομένων σε τομείς υπηρεσιών όπως η υγεία, η πυροσβεστική κ.α. με την απειλή της απόλυσης.

Επίθεση στο δικαίωμα για απεργία

Η βρετανική συνδικαλιστική ένωση «Trades Union Congress» (TUC) που εκπροσωπεί 5,5 εκατομμύρια εργαζόμενους, αντιτίθεται στο νέο απεργοσπαστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης θεωρώντας πως επιδιώκει τον εξαναγκασμό των εργαζομένων που θέλουν να απεργήσουν να εργαστούν υπό την απειλή της απόλυσης.

Επικρότησε επίσης την απόφαση των εκπαιδευτικών να απεργήσουν.

Επίσης, το συνδικάτο ΤUC σε σημερινή ανακοίνωσή του κατηγορεί τους βουλευτές πως υποτάσσονται «τυφλά» στις προσπάθειες της κυβέρνησης για ψήφιση του απεργοσπαστικού νόμου, προειδοποιώντας πως εάν ψηφιστεί το νομοσχέδιο «θα εξαναγκαστούν σε εργασία» χιλιάδες εργαζόμενοι υπό την απειλή της απόλυσης σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.

Χαρακτηρίζει επίσης το νομοσχέδιο «επίθεση στο θεμελιώδες δικαίωμα της απεργίας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα