ΑΘΗΝΑ
17:07
|
04.05.2024
Η σορός έφτασε στις 5:45 στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου όπου έχουν σχηματιστεί ουρές με την αναμονή να υπολογίζεται περίπου στην μία ώρα.
Φωτ.: avgi.gr
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με αυστηρά μέτρα ασφαλείας και παρουσία υψηλών προσκεκλημένων, κηδεύεται σήμερα ως ιδιώτης ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών την περασμένη Τρίτη, ύστερα από σοβαρό θέμα υγείας που αντιμετώπισε τις τελευταίες εβδομάδες. 

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει ανακοινωθεί, η σορός του τέως βασιλιά έφτασε στις 5:45 στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου δίπλα στον Μητροπολιτικό Ναό, όπου η πρόσβαση είναι ελεύθερη έως τις 10.30 για όποιον επιθυμεί να αποτίσει φόρο τιμής και έχουν ήδη σχηματιστεί ουρές με την αναμονή να υπολογίζεται περίπου στην μία ώρα.

Εν συνεχεία, στις 12 το μεσημέρι θα τελεστεί η Εξόδιος Ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, ενώ θα συμμετάσχουν και οι συνοδικοί αρχιερείς-μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας, πρόσβαση στον Μητροπολιτικό Ναό θα γίνει αυστηρά με προσκλήσεις.

Στην κηδεία του έκπτωτου βασιλιά Κωνσταντίνου η κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τον αντιπρόεδρό της, Παναγιώτη Πικραμμένο, και την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη. 

Βέβαιη θεωρείται, σύμφωνα με πληροφορίες, η παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Μητρόπολη όπου αναμένεται να φτάσει γύρω στις 10.15 το πρωί, λίγο πριν τη λήξη του λαϊκού προσκυνήματος στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του. Ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί αν ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ θα παραστεί και στην εξόδιο ακολουθία.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης έχει δηλώσει ότι, αν δεν ήταν σε αποστολή στο Κουβέιτ, θα πήγαινε στην κηδεία, και το παρών εκ μέρους της οικογένειας θα δώσει η σύζυγος του, Ευγενία Μανωλίδου.

Τέλος, από πλευράς υπουργών, θεωρείται πολύ πιθανό να παραστεί στην κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σύμφωνα με πληροφορίες, ως και χθες στάθμιζε το αν θα μεταβεί ή όχι στη Μητρόπολη, όπως και η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, η οποία διατηρεί στενές σχέσεις με τη νύφη του τέως Βασιλιά Τατιάνα Μπλάτνικ και τον γιο του Νικόλαο.

Αντίθετα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα δώσει το παρών.

Από βουλευτές, παρούσα στη Μητρόπολη θα είναι η ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, της οποίας ήταν νονός ο  τέως βασιλιάς, ενώ το παρών θα δώσουν  οι βουλευτές Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης και ο Περικλής Μαντάς, όπως και ο βουλευτής  Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Δημήτρης Βαρτζόπουλος, οι οποίοι είναι κοντά στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Παράλληλα, χθες Κυριακή έγινε γνωστό πως το παρών θα δώσει και ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Εκ του θεσμικού του ρόλου, το παρών αναμένεται να δώσει στη Μητρόπολη και ο περιφερειάρχης Αθηνών Γιώργος Πατούλης.

Παρά την αρχική του πρόθεση τελικά δεν θα παραστούν στην κηδεία  οι βουλευτές Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης και Νεοκλής Κρητικός, λόγω της επίσκεψης του Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου στην περιοχή.

Ακόμα, παρόντες θα είναι ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του κόμματος ΠΑΤΡΙΔΑ Κωνσταντίνος Μπογδάνος και εκ μέρους της Εθνικής Δημιουργίας ο αντιπρόεδρος του κόμματος Φαήλος Κρανιδιώτης. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα