ΑΘΗΝΑ
09:51
|
25.04.2024
Η Μουρσάλ Ναμπιζαντά ήταν από τις λίγες γυναίκες βουλευτές που παρέμειναν στην πρωτεύουσα μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Μουρσάλ Ναμπιζαντά, πρώην μέλος της κάτω Βουλής του Αφγανιστάν, η οποία αρνήθηκε να εγκαταλείψει τη χώρα μετά την άνοδο των Ταλιμπάν στην εξουσία, δολοφονήθηκε από αγνώστους στο σπίτι της στην Καμπούλ..

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης νεκρός έπεσε ένας σωματοφύλακάς της ενώ τραυματίστηκαν ένας ακόμα φρουρός και ο αδελφός της.

Η Ναμπιζαντά ήταν από τις λίγες γυναίκες βουλευτές που παρέμειναν στην πρωτεύουσα μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν τον Αύγουστο του 2021 και η δολοφονία της σηματοδοτεί την πρώτη δολοφονία πρώην βουλευτή μετά την αλλαγή του καθεστώτος.

Ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας ανέφερε σε δήλωσή του ότι η πρώην βουλευτής πυροβολήθηκε περίπου στις 3 το πρωί του Σαββάτου (τοπική ώρα) ενώ βρισκόταν στο γραφείο της κατοικίας της.

Πρόσθεσε ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης βρίσκονται σε εξέλιξη και χαρακτήρισε την εκλιπούσα «εκπρόσωπο και υπηρέτρια του λαού». 

Η Μουρσάλ Ναμπιζαντά εξελέγη το 2019 για να εκπροσωπήσει στην αφγανική κάτω βουλή την Καμπούλ και παρέμεινε στο αξίωμα μέχρι την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν.

Ήταν μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής άμυνας και εργάστηκε σε μια ιδιωτική μη κυβερνητική ομάδα, το Ινστιτούτο Ανάπτυξης και Έρευνας Ανθρώπινου Δυναμικού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, ποιες οι προϋποθέσεις

Διώξεις σε 18 «ανθρώπους» του Τραμπ για απόπειρα αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων του 2020

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα