ΑΘΗΝΑ
13:12
|
25.03.2023
Οι δυνατότητες είναι περιορισμένες καθώς η Ρωσική Ομοσπονδία δεν είναι κράτος-συμβαλλόμενο μέρος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο στην Χάγη, θα βρεθεί σήμερα το πρωί η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ, για συνομιλίες αρχικά με τον πρόεδρο του Πιοτρ Χοφμάνσκι και κατόπιν με τον επικεφαλής εισαγγελέα Καρίμ Χαν.

Στο επίκεντρο της επίσκεψης και των επαφών της πολιτικού των Πρασίνων, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να βρεθεί η αναζήτηση τρόπων προκειμένου να ασκηθεί με κάποιον τρόπο δίωξη σε βάρος του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Γενικός Εισαγγελέας Καρίμ Χαν ερευνά ήδη την κατάσταση στην Ουκρανία, ωστόσο οι δυνατότητες λογοδοσίας είναι περιορισμένες καθώς η Ρωσική Ομοσπονδία δεν είναι κράτος-συμβαλλόμενο μέρος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε, τον περασμένο Σεπτέμβρη, την ίδρυση ενός ειδικού δικαστηρίου από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Η Γερμανίδα ΥΠΕΞ, που έχει κάνει σπουδές διεθνούς δικαίου, αλλά δεν ολοκλήρωσε ποτέ το διδακτορικό της, έχει επίσης προγραμματιστεί να μιλήσει στην Ακαδημία Διεθνούς Δικαίου της Χάγης.

Το απόγευμα, η κ. Μπέρμποκ θα έχει συνάντηση με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε και τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αλγερία, Γαλλία τερματίζουν τη διπλωματική κρίση

Μηνύματα του πολιτικού κόσμου για την 25η Μαρτίου

Επίσκεψη Μακρόν στην Κίνα για το Ουκρανικό

Το Βατικανό επιστρέφει στην Ελλάδα γλυπτά του Παρθενώνα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα