ΑΘΗΝΑ
23:13
|
23.04.2024
Η Μητροπολιτική Αστυνομία ζήτησε δημόσια συγγνώμη για το ότι, όπως αποδείχθηκε, της είχαν απευθυνθεί για εννέα περιστατικά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας ένοπλος αξιωματικός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας (Met), της αστυνομικής υπηρεσίας που είναι υπεύθυνη για τη μητροπολιτική περιοχή του Λονδίνου, παραδέχτηκε δεκάδες βιασμούς και σεξουαλικά αδικήματα κατά 12 γυναικών.

Ο 48χρονος Ντέιβιντ Κάρικ, ο οποίος γνώρισε ορισμένα από τα θύματά του μέσω ιστοσελίδων γνωριμιών, ομολόγησε την ενοχή του για 49 αδικήματα τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο Κάρικ επιδίωκε να κυριαρχεί πάνω στα θύματά του ταπεινώνοντάς τα. Φέρεται επιπλέον να είχε μετατρέψει μία ντουλάπα σε χώρο κράτησής τους. Κακοποιούσε λεκτικά τις γυναίκες, αποκαλώντας μία από αυτές ακόμα και «σκλάβα» του, και χρησιμοποιούσε σεξουαλική βία για να τις εξευτελίσει.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία ζήτησε δημόσια συγγνώμη για το ότι, όπως αποδείχθηκε, της είχαν απευθυνθεί για εννέα περιστατικά, συμπεριλαμβανομένων και καταγγελιών για βιασμό, μεταξύ του 2000 και του 2021.

Ανώτερος αξιωματικός είπε ότι τα αδικήματά του ήταν «άνευ προηγουμένου στην αστυνόμευση».

Η Μπάρμπαρα Γκρέι, επικεφαλής του τμήματος που ελέγχει την επαγγελματική συμπεριφορά των μελών της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, είπε: «Θα έπρεπε να είχαμε εντοπίσει το μοτίβο καταχρηστικής συμπεριφοράς του και επειδή δεν το κάναμε, χάσαμε ευκαιρίες να τον απομακρύνουμε από την υπηρεσία.

Λυπούμαστε πραγματικά που η δυνατότητα να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τον ρόλο του ως αστυνομικού μπορεί να έχει παρατείνει τα δεινά των θυμάτων του.

«Γνωρίζουμε ότι ένιωσαν ανίκανα να εμφανιστούν νωρίτερα, γιατί τους είπε ότι δεν θα τα πιστέψουν».

Ο Κάρικ τέθηκε σε αναστολή από τα καθήκοντά του, όταν συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2021.

Ο επίσημος εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου είπε ότι πρόκειται για «μια φρικτή υπόθεση» και πως οι σκέψεις του Ρίσι Σουνάκ είναι «με όλα τα θύματα». «Ήμασταν ξεκάθαροι, δεν υπάρχει θέση στις αστυνομικές μας δυνάμεις για αξιωματικούς που υπολείπονται τόσο σοβαρά από τα αποδεκτά πρότυπα συμπεριφοράς και δεν είναι ικανοί να φορούν τη στολή».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα