ΑΘΗΝΑ
11:47
|
19.05.2024
Η κυβερνητική πρωτοβουλία σχετίζεται με τις προσπάθειες του καταδικασμένου πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη να κατέβει στις εκλογές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νομοσχέδιο προκειμένου να μένουν εκτός βουλής κόμματα, όπως η «Χρυσή Αυγή», που έχουν χαρακτηριστεί με δικαστικές αποφάσεις εγκληματικές οργανώσεις προωθεί η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με αποψινό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, η κυβερνητική πρωτοβουλία σχετίζεται και με τις προσπάθειες του καταδικασμένου πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη να κατέβει στις εκλογές με το νέο εθνικιστικό, ακροδεξιό κόμμα «Έλληνες για την Πατρίδα».

Κυβερνητικά σχέδια για «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε για τη ρύθμιση που προανήγγειλε εμμέσως πλην σαφώς σε συνέντευξή του για το κόμμα Κασιδιάρη αλλά και για την προοπτική συμφωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ πάνω στο θέμα αυτό.

«Μπορεί να πρυτανεύσει η λογική. Τουλάχιστον σε αυτό», απάντησε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, ενώ την Κυριακή με συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» είχε προαναγγείλει πρωτοβουλία για το «κόμμα Κασιδιάρη».

Το σχετικό νομοσχέδιο που αναμένεται να κατέβει στη βουλή την επόμενη βδομάδα φέρεται πως θα προβλέπει ότι ο Άρειος Πάγος, που εξετάζει αν θα μπορέσει να κατέβει ένα κόμμα στις εκλογές, δε θα ελέγχει μόνον αν ο πρόεδρός του είναι μέλος ή έχει καταδικαστεί για εγκληματική οργάνωση, κάτι που ήδη μπορεί να κάνει, άλλα θα απαγορεύει να τοποθετήσει στη θέση αυτή «αχυράνθρωπο» για να ξεφύγει της εκλογικής νομοθεσίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκλογές ΤΕΕ: Στις κάλπες σήμερα οι Μηχανικοί

11 χρόνια ΒΙΟΜΕ

Δομινικανή Δημοκρατία: Στις κάλπες στη σκιά της βίας στη γειτονική Αϊτή

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα