ΑΘΗΝΑ
07:25
|
17.05.2024
Τους τελευταίους μήνες οι Ρεπουμπλικάνοι κυβερνήτες πολιτειών έχουν στείλει χιλιάδες μετανάστες σε πόλεις που διευθύνονται από Δημοκρατικούς πολιτικούς, όπως η Νέα Υόρκη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Έρικ Άνταμς, ο Δημοκρατικός δήμαρχος της Νέας Υόρκης, ταξίδεψε στην πόλη Ελ Πάσο που συνορεύει με το Μεξικό την Κυριακή και δήλωσε ότι «δεν υπάρχει χώρος στη Νέα Υόρκη» για τα λεωφορεία με μετανάστες που στέλνονται στην πολυπληθέστερη πόλη των ΗΠΑ.

Ο Έρικ Άνταμς, ήταν επίσης επικριτικός για τη διοίκηση του Δημοκρατικού προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, λέγοντας ότι «τώρα είναι η ώρα για την εθνική κυβέρνηση να κάνει τη δουλειά της» σχετικά με τη μεταναστευτική κρίση στα νότια σύνορα της χώρας.

Η επίσκεψη του δημάρχου της Νέας Υόρκης σε πόλη των νότιων συνόρων για το θέμα των μεταναστών δεν έχει προηγούμενο.

Λεωφορεία με μετανάστες καταφθάνουν στα βόρεια της πολιτείας της Νέας Υόρκης και σε άλλες πόλεις από πολιτείες που διοικούνται από τους Ρεπουμπλικανούς. Αυτό έχει επιδεινώσει μια στεγαστική κρίση στη Νέα Υόρκη και μια επιδεινούμενη κρίση αστέγων στην πόλη.

Το ταξίδι του Άνταμς στο Ελ Πάσο έρχεται αφότου είπε ότι η εισροή μεταναστών στη Νέα Υόρκη θα μπορούσε να κοστίσει στην πόλη έως και 2 δισεκατομμύρια δολάρια, τη στιγμή που η πόλη αντιμετωπίζει ήδη μεγάλο έλλειμμα προϋπολογισμού.

Τους τελευταίους μήνες οι Ρεπουμπλικανοί κυβερνήτες της Φλόριντα και του Τέξας έχουν στείλει χιλιάδες μετανάστες που αναζητούν καταφύγιο στις ΗΠΑ σε πόλεις που διευθύνονται από Δημοκρατικούς πολιτικούς, όπως η Νέα Υόρκη, το Σικάγο και η Ουάσιγκτον.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

11χρονα γενέθλια της ΒΙΟΜΕ στις 17 και 18 Μαΐου

Για το Μουσείο η πενθήμερη εργασία

Ο καιρός σήμερα: Ζέστη, αφρικανική σκόνη και ισχυροί άνεμοι

Νεκρή Ελληνίδα στην επαρχία Ουσάκ της Τουρκίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα