ΑΘΗΝΑ
06:25
|
15.07.2024
Η κινητοποίηση παραπέμπει ευθέως στην «Πορεία των Τεσσάρων Περιφερειών», που πραγματοποιήθηκε το 2000 ενάντια στον Αλμπέρτο Φουχιμόρι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χιλιάδες Περουβιανοί από τις ιθαγενικές κοινότητες Αϊμάρα και Κέτσουα, καθώς και από κοινωνικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις, κατευθύνονται από διάφορες επαρχίες του Περού προς τη Λίμα. Η κινητοποίηση παραπέμπει ευθέως στην «Πορεία των Τεσσάρων Περιφερειών», που πραγματοποιήθηκε το 2000 ενάντια στον Αλμπέρτο Φουχιμόρι.

Απαιτούν την παραίτηση της προέδρου Ντίνα Μπολουάρτε, το κλείσιμο του Κογκρέσου, τη διεξαγωγή Συντακτικής Συνέλευσης και την απελευθέρωση του πρώην προέδρου Πέδρο Καστίγιο, ο οποίος κατηγορήθηκε για εξέγερση και απομακρύνθηκε από το Κογκρέσο στις 7 Δεκεμβρίου.

Από τον Δεκέμβρη, έχουν σημειωθεί μαζικές διαμαρτυρίες σε διάφορες περιοχές, με τις δυνάμεις καταστολής να επιτίθενται βίαια, αφήνοντας 50 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες, όπως και εκατοντάδες συλληφθέντες.

Λεπτομέρεια από τη συγκέντρωση στη Λίμα το 2000.

Η πρώτη πορεία των Τεσσάρων Περιφερειών (Marcha de los Cuatro Suyos) έγινε το 2000, όταν χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη Λίμα για να διαμαρτυρηθούν για την δόλια τρίτη επανεκλογή του Αλμπέρτο Φουχιμόρι.

Marcha de los Cuatro Suyos | Los 4 Suyos y los 20 míos, una crónica de  Fernando Vivas | Alejandro Toledo | Alberto Fujimori | POLITICA | EL  COMERCIO PERÚ
Η συγκέντρωση στη Λίμα το 2000.

«Χιλιάδες άνθρωποι θα φτάσουν [στη Λίμα] και θα μείνουν μέχρι να φύγουν η Ντίνα Μπολουάρτε και το Κογκρέσο», είπε ο Σάντος Σααβέντρα, πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Αγροτών, που έφτασε στη Λίμα το Σάββατο συνοδευόμενος από αγρότες από την Καχαμάρκα, τη Λα Λιμπερτάδ και την Περουβιανή Αμαζονία.

Την Κυριακή, το Γραφείο του Περουβιανού Διαμεσολαβητή ανέφερε ότι ένα άτομο πέθανε στην πόλη Μογιομπάμπα, στην περιοχή Σαν Μαρτίν, λόγω τροχαίου ατυχήματος που συνδέεται με αποκλεισμούς δρόμων κατά του καθεστώτος Μπολουάρτε.

Από τις 7 Δεκεμβρίου, 50 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των μαζικών κινητοποιήσεων, που απαιτούν άμεσες αλλαγές στο περουβιανό πολιτικό σύστημα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η ΛΑΡΚΟ και η εθνική καταστροφή μπροστά μας

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στην Κάτω Ποσειδωνία Λαυρίου (upd)

Ακυρώνονται όλα τα δρομολόγια του προαστιακού μεταξύ Πάτρας – Ρίου

Νέα κυβέρνηση στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά καμία αλλαγή στην Ευρώπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα