ΑΘΗΝΑ
20:46
|
27.04.2024
Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν εν ψυχρώ έναν μαθητή 14 ετών κατά την έφοδο στον προσφυγικό καταυλισμό Dheisheh της Βηθλεέμ. Μετά συνέλαβαν μία Ιταλίδα αγωνίστρια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πριν καν ανατείλει καλά-καλά σήμερα ο ήλιος πάνω από τον προσφυγικό καταυλισμό  Dheisheh της Βηθλεέμ ένας 14χρονος Παλαιστίνιος έπεσε νεκρός έχοντας δεχθεί σφαίρα στο κεφάλι από το όπλο Ισραηλινού στρατιώτη.

Είχε προηγηθεί η έφοδος του στρατού κατοχής στον καταυλισμό τους με το γνωστό πρόσχημα της σύλληψης «ύποπτων τρομοκρατών».

Δε συνέλαβαν κανέναν Παλαιστίνιο. Δεν πρόλαβαν. Η δολοφονία του εφήβου προκάλεσε οργή με αποτέλεσμα εκατοντάδες νεαροί και μεγαλύτεροι κάτοικοι του καταυλισμού να «υποδεχθούν» τους στρατιώτες με πέτρες, τούβλα και κοκτέιλ μολότοφ.

Συνέλαβαν Ιταλίδα αγωνίστρια

Οι Ισραηλινοί αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν και να εγκαταλείψουν τον καταυλισμό χωρίς να συλλάβουν «ύποπτους τρομοκράτες». Συνέλαβαν ωστόσο την Ιταλίδα αγωνίστρια υπέρ των δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού, Στεφανία Κοσταντίνι, 52 ετών, που εργαζόταν για οργάνωση αρωγής.

Το ιταλικό προξενείο στην Ιερουσαλήμ διαμαρτυρήθηκε και καταβάλλει προσπάθειες για την απελευθέρωσή της. Ωστόσο, σε άλλες περιοχές της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης κατάφεραν να συλλάβουν 19 νεαρούς Παλαιστίνιους με ή δίχως πρόσχημα.

Στις πόλεις Καμπατίγια και Ναμπλούς νεαροί Παλαιστίνιοι μαχητές έριξαν προειδοποιητικά πυρά κατά Ισραηλινών στρατιωτών που σχεδίαζαν έφοδο με αποτέλεσμα να αποτρέψουν τα σχέδιά τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα