ΑΘΗΝΑ
16:34
|
19.05.2024
Το Υπουργείο Εξωτερικών ενοχλημένο από τις πρόσφατες εξελίξεις σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Πατριαρχείου στο Σιλουάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ενοχλημένη εμφανίζεται η Αθήνα, από τις πρόσφατες εξελίξεις σε έκταση που ανήκε στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο στην περιοχή Wadi Hilweh στο Σιλουάν, νότια της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ.

«Εκφράζουμε τη βαθιά ανησυχία μας σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις σε οικόπεδο που ανήκει στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο στην περιοχή Wadi Hilweh στο Σιλουάν», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

«Επαναλαμβάνουμε, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, τη συνεχή υποστήριξή μας στη διασφάλιση των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων και προνομίων του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων» διαμηνύει το υπουργείο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Ελληνορθοδόξου Πατριαρχείου καθώς τον τελευταίο χρόνο έχουν ενταθεί οι επιθέσεις εβραϊκών εξτρεμιστικών ομάδων εις βάρος χώρων του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Όσο αφορά στην συγκεκριμένη έκταση στο Σιλουάν, η εισβολή στο οικόπεδο του Πατριαρχείου, πραγματοποιήθηκε στις 27 Δεκεμβρίου, υπό την προστασία ένοπλων Ισραηλινών αστυνομικών, με το Πατριαρχείο να καταγγέλλει ότι πρόκειται για ένα περιστατικό που «αποτελεί άμεση αντίδραση των ριζοσπαστικών ισραηλινών ομάδων στην κριτική του Πατριαρχείου για τις επεκτατικές πρακτικές τους που στοχοποιούν χριστιανικές εκκλησίες στην Ιερουσαλήμ», όπως κατέστησε σαφές ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Θεόφιλος Γ’, Πατριάρχης της Ιεράς Πόλης Ιεροσολύμων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λαβρόφ: Καιρός η Ουκρανία να αναγνωρίσει τις πραγματικότητες στο πεδίο της μάχης

Οι πρόεδροι του Ιράν και του Αζερμπαϊτζάν εγκαινιάζουν γιγάντιο φράγμα στα σύνορα

Συνομιλίες Δένδια στα ΗΑΕ για περαιτέρω ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων

Λαβρόφ: Η Ευρώπη δεν θα είναι εταίρος της Ρωσίας για τουλάχιστον μία γενιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα