ΑΘΗΝΑ
01:16
|
02.05.2024
Φωτιές άναψε η εμπρηστική ομιλία μίσους βουλευτής του κόμματος του Ερντογάν στο τέμενος «Γιούνους Εμρέ» της γερμανικής πόλης Νόις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις διαμαρτυρίες ανώτερου αξιωματούχου του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών άκουσε σήμερα εκπρόσωπος της τουρκικής πρεσβείας στο Βερολίνο με αφορμή την ομιλία μίσους που εκφώνησε ο Τούρκος βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, Μουσταφά Ατσικγκόζ (Mustafa Açıkgöz)  στις 13 Ιανουαρίου στο τέμενος «Γιούνους Εμρέ» της γερμανικής πόλης Νόις της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

«Σήμερα καλέσαμε την τουρκική πρεσβεία να μας δώσει εξηγήσεις. Φαινόμενα σαν και αυτά ενός Τούρκου βουλευτή στην πόλη Νόις δεν πρέπει να επαναληφθούν. Οι ομιλίες-μίσους δεν έχουν καμία θέση στη Γερμανία» ανέφερε ανάρτηση της υπουργού Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ, σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Ο Τούρκος βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ ζήτησε την «εξουδετέρωση» όλων όσων είναι αντίθετοι με την πολιτική του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Γερμανία αλλά και όσων υποστηρίζουν το κουρδικό κόμμα ΡΚΚ και τα μέλη του κινήματος του πρώην στενού εταίρου του Τούρκου Προέδρου, Φετουλάχ Γκιουλέν.

Στην ομιλία του, ο βουλευτής είπε μεταξύ άλλων αναφερόμενος σε ΡΚΚ και Γκιουλενιστές:
«Όπως δε θα τους δώσουμε το δικαίωμα να ζήσουν στην Τουρκία, έτσι δε θα τους το δώσουμε ούτε στη Γερμανία. Είναι δυο ομάδες πολύ επικίνδυνες. Η μία είναι το ΡΚΚ, άθεοι εχθροί της θρησκείας. Η άλλη είναι το Fetö, μια ποταπή τρομοκρατική οργάνωση που θέλει να αλλάξει, να διαστρεβλώσει και να εκχριστιανίσει τη μουσουλμανική πίστη. Πρέπει να είστε σε εγρήγορση».

Στη Γερμανία ζουν περίπου 3,5 εκατομμύρια Τούρκοι, εκ των οποίων οι περισσότεροι ψηφίζουν στις εκλογές της Τουρκίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα