ΑΘΗΝΑ
18:41
|
19.04.2024
Νέα σύνθεση των Ενόπλων Δυνάμεων, αύξηση της δυναμικότητάς τους και αλλαγή στη στρατιωτική-διοικητική διαίρεση της Ρωσίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για αλλαγές μεγάλης κλίμακας στον ρωσικό στρατό που θα ξεκινήσουν μέσα στο 2023 και θα ολοκληρωθούν σε έναν ορίζοντα τριετίας, έκανε λόγο ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, μετά την συνάντηση που είχε με επιτελείς.

Όπως ανέφερε, οι αλλαγές αφορούν στη σύνθεση των Ενόπλων Δυνάμεων, την αύξηση της δυναμικότητάς τους και την αλλαγή στη στρατιωτική-διοικητική διαίρεση της Ρωσίας.

Ήδη ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, ανακοίνωσε ότι έχει πραγματοποιήσει συναντήσεις με, ανώτατους διοικητές των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων για την εφαρμογή της απόφασης για αύξηση της δυναμικότητας των ενόπλων δυνάμεων.

Υπενθυμίζεται ότι την 1η Ιανουαρίου τέθηκε σε ισχύ το διάταγμα του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για την αύξηση της στελέχωσης των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας σε περίπου 2.039.758 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 1.150.628 στρατιωτικών.

Τέλος ο κ. Σοϊγκού αναφέρθηκε και στην απαραίτητη, όπως τη χαρακτήρισε, ενίσχυση της μαχητικής συνιστώσας του Πολεμικού Ναυτικού, των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων και των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων προκειμένου «να διασφαλιστεί η ασφάλεια του κράτους και να προστατευθούν νέες οντότητες υποκείμενα και κρίσιμες εγκαταστάσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πύργος: Τραυματίστηκε 19χρονος σε αιματηρή συμπλοκή μαθητών

Η Tesla ανακαλεί τα Cybertrucks για λόγους ασφαλείας

Νέος γύρος κυρώσεων από ΗΠΑ σε Εβραίους εξτρεμιστές εποίκους

Τέμπη: Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού- Θα απολογηθεί στον εφέτη ανακριτή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα