ΑΘΗΝΑ
20:25
|
06.05.2024
Ο Γενικός Εισαγγελέας της Βραζιλίας δήλωσε ότι έχει έτοιμες 40 καταγγελίες που αφορούν άτομα που προσπάθησαν να εισβάλουν στους χώρους της Βουλής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Βραζιλίας, Αουγκούστο Αράς, ανακοίνωσε ότι έχει ήδη έτοιμες τουλάχιστον 40 καταγγελίες κατά των μπολσοναριστών, που συμμετείχαν στις 8 Ιανουαρίου στην απόπειρα πραξικοπήματος στη Μπραζίλια.

«Σήμερα έχουμε ήδη έτοιμες 40 καταγγελίες και πριν την Παρασκευή θα συνδέσουμε τη νέα καταγγελία με πιθανά προληπτικά μέτρα», είπε ο Άρας μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής, Άρθουρ Λίρα, σύμφωνα με το portal G1.

Ο εισαγγελέας διευκρίνισε ότι, προς το παρόν, οι καταγγελίες αυτές αφορούν τα άτομα που συνελήφθησαν να εισβάλουν στους χώρους της Βουλής.

Κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος, στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες άτομα, παραβιάστηκαν τα κτίρια της Γερουσίας, του Ομοσπονδιακού Ανώτατου Δικαστηρίου και του Προεδρικού Μεγάρου, οπότε ο συνολικός αριθμός των καταγγελλόμενων θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερος.

Επί του παρόντος, περισσότερα από 1.000 άτομα εξακολουθούν να βρίσκονται υπό κράτηση στη Μπραζίλια, εν αναμονή της απαγγελίας κατηγοριών από την Εισαγγελία.

Ο Λίρα, από την πλευρά του, τόνισε ότι το πιο σοβαρό δεν ήταν οι βανδαλισμοί στα ίδια τα κτίρια αλλά ο συμβολισμός τους και ο κίνδυνος για τη σταθερότητα της χώρας.

«Πολύ περισσότερο από τη ζημιά στη δημόσια κληρονομιά, ήταν μια επίθεση εναντίον των θεσμών, ο κίνδυνος που διέτρεξε η Βραζιλία», είπε.

Η συνάντηση του προέδρου του Επιμελητηρίου με τον Άρας είναι παρόμοια με άλλη που είχε την περασμένη Παρασκευή, 13, με τον πρόεδρο της Γερουσίας, Ροντρίγκο Πατσέκο, ο οποίος του έδωσε επίσης μια λίστα με πληροφορίες για τους ριζοσπάστες που εισέβαλαν σε αυτό το νομοθετικό σώμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα