ΑΘΗΝΑ
12:32
|
28.04.2024
Μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια, το Black Panther: Wakanda Forever αναμένεται να προβληθεί  στις 7 Φεβρουαρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια, οι ταινίες της Marvel επιστρέφουν στο κινεζικό box office, προκαλώντας χαρά στους λάτρεις του κινηματογράφου.

Έτσι, το Black Panther: Wakanda Forever που αναμένεται να προβληθεί στις 7 Φεβρουαρίου και το Ant-Man and the Wasp: Quantumania που θα προβληθεί δύο εβδομάδες μετά, θα είναι οι πρώτες ταινίες της Marvel που θα μπορεί να δει το κοινό στις κινεζικές αίθουσες μετά το Spider-Man: Far from Home τον Ιούλιο του 2019.

Κινέζοι αξιωματούχοι δεν εξήγησαν ποτέ γιατί μπλοκαρίστηκε η προβολή ταινιών της Marvel στη χώρα, αλλά η απαγόρευση αποφασίστηκε σε μια περίοδο που οι εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας έφθασαν στο υψηλότερο σημείο τους, εν μέσω ενός εμπορικού πολέμου, ενώ αναλυτές της κινηματογραφικής βιομηχανίας έχουν εγείρει αρκετούς πιθανούς λόγους όλα αυτά τα χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της παρουσίας στις ταινίες LGBTQ+ χαρακτήρων και συμβόλων του πατριωτισμού των ΗΠΑ, όπως το Άγαλμα της Ελευθερίας.

Επίσης, ούτε η Marvel, στη σύντομη ανακοίνωσή της σήμερα στο κινεζικό δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης Weibo για τις ημερομηνίες προβολής των ταινιών, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ανατράπηκε η απόφαση απαγόρευσης.

Η απώλεια της κινεζικής αγοράς τα τελευταία χρόνια πιθανότατα κόστισε στην Disney εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια αν σκεφτεί κανείς ότι η προβολή στην Κίνα του Black Panther το 2018 της απέφερε 105 εκατομμύρια δολάρια ενώ η ταινία Ant-Man την ίδια χρονιά έβαλε στα ταμεία της 121 εκατομμύρια δολάρια, προερχόμενα από την ασιατική χώρα.

Η προβολή ξένων ταινιών ελέγχεται αυστηρά στην Κίνα, καθώς είναι στην αρμοδιότητα σχετικής επιτροπής, της China Film Administration, να αποφασίζει εάν μια ξένη ταινία μπορεί να προβληθεί στη χώρα.

Η Disney είχε προηγουμένως απορρίψει αιτήματα από ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, να παρέμβουν σε ταινίες όπως το Eternals, το Doctor Strange και το Multiverse of Madness προκειμένου να τις επεξεργαστούν και να αφαιρέσουν αναφορές σε σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

Πρόσφατα υπήρξαν ενδείξεις ότι οι σχέσεις του Πεκίνου με το Χόλιγουντ αναθερμαίνονται, με το Avatar: The Way of Water του Τζέιμς Κάμερον να έχει εγκριθεί για κυκλοφορία και προβολή κατά τη διάρκεια των εορτών του σεληνιακού νέου έτους της Κίνας, που συνήθως προορίζεται μόνο για εγχώριες ταινίες. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Στόλος της Ελευθερίας αναβάλλει το ταξίδι του στη Γάζα

Οργή κατά Μπάιντεν στο ετήσιο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου

Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο η φωτιά σε κέντρο διασκέδασης στο λιμάνι

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα