ΑΘΗΝΑ
06:57
|
02.05.2024
Επέζησε από την ισπανική γρίπη το 1918 και, πρόσφατα, από την πανδημία COVID-19.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στα 118 της χρόνια «έφυγε» από τη ζωή η αδελφή Αντρέ –κατά κόσμον Λουσίλ Ραντόν- η Γαλλίδα μοναχή που μέχρι σήμερα κατείχε τον τίτλο του γηραιότερου ανθρώπου στον κόσμο.

Η αδελφή Αντρέ, η δεύτερη γηραιότερη Ευρωπαία που έχει καταγραφεί ποτέ, είχε γεννηθεί στις 11 Φεβρουαρίου του 1904, πέθανε τα ξημερώματα, όπως ανακοίνωσε ο οίκος ευγηρίας στον οποίον φιλοξενούνταν στην Τουλόν της νότιας Γαλλίας.

Τα τελευταία χρόνια είχε χάσει την όρασή της και μετακινούνταν με αναπηρικό αμαξίδιο.

«Λένε ότι η εργασία σκοτώνει. Εμένα η εργασία με κράτησε στη ζωή. Εργαζόμουν μέχρι τα 108 χρόνια μου», είχε δηλώσει το 2022, όταν και πήρε τον τίτλο του γηραιότερου ανθρώπου στον κόσμο μετά τον θάνατο του Ιάπωνα Κάιν Τανάκα σε ηλικία 119 ετών.

Κατά τη διάρκεια της ζωής της, η αδελφή Αντρέ υπηρέτησε ως δασκάλα, γκουβερνάντα και φροντιστής παιδιών κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Μετά τον πόλεμο, πέρασε σχεδόν τρεις δεκαετίες δουλεύοντας με ηλικιωμένους και ορφανά και εργάστηκε στο Vichy, ένα νοσοκομείο της περιοχής Auvergne-Rhône-Alpes, για σχεδόν τρεις δεκαετίες προτού γίνει καθολική μοναχή.

Εκτός από το ότι έζησε τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η αδελφή Αντρέ επέζησε από την πανδημία της ισπανικής γρίπης το 1918 και, πιο πρόσφατα, από την πανδημία COVID-19 — παρόλο που βρέθηκε θετική στον ιό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα