ΑΘΗΝΑ
15:26
|
26.04.2024
Οι νέες τεχνολογίες μπορούν να βοηθήσουν τα φυτά να κάνουν ό,τι δεν μπορούσαν πριν, είπε στο φόρουμ του Νταβός ο διευθυντής της Bayer.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την εκτίμηση πως οι νέες τεχνολογίες παραγωγής νέων γεωργικών υβριδίων που μπορούν να προσαρμοστούν καλύτερα στις νέες συνθήκες περιβάλλοντος που προκαλεί η κλιματική αλλαγή και να αυξήσει την παραγωγή τροφίμων έκανε απόψε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής πολυεθνικής  Bayer AG.

Μιλώντας σε πάνελ του Νταβός ο Βέρνερ Μπάουμαν  ανέφερε πως οι νέες τεχνολογίες μπορούν να βοηθήσουν τα φυτά να κάνουν ό,τι δεν μπορούσαν πριν. Για παράδειγμα, το καλαμπόκι μπορεί «να εκπαιδευτεί» να αφαιρέσει το άζωτο από την ατμόσφαιρα για να το χρησιμοποιήσει ως θρεπτικό συστατικό, με τον τρόπο, για παράδειγμα, που το κάνει η σόγια.

Πρόσθεσε πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να μειώσει το ποσό του αζώτου στα λιπάσματα, ώστε να μειωθούν αντίστοιχα οι εκπομπές που γίνονται κατά την παραγωγή του.

Επισήμανε πως οι κατασκευαστές λιπασμάτων με άζωτο χρησιμοποιούν περίπου το 2% της ενέργειας που καταναλώνεται διεθνώς.

Στο ίδιο πάνελ ο επικεφαλής του Παγκόσμιο Προγράμματος Τροφίμων του ΟΗΕ, Ντέιβιντ Μπίσλεϊ, είπε πως όταν ανέλαβε τη συγκεκριμένη θέση πριν έξι χρόνια, υπήρχαν 80 εκατομμύρια άνθρωποι που δεν ήξεραν πότε και πώς θα εξασφάλιζαν το επόμενο γεύμα. Σήμερα είπε «υπάρχουν περίπου 135 εκατομμύρια άνθρωποι».

Με τον τρόπο αυτό τόνισε πως έχει αυξηθεί αντί να μειωθεί ο αριθμός ανθρώπων που πεινούν ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής, της πρόσφατης πανδημίας covid-19, του πολέμου στην Ουκρανία και άλλων παραγόντων.

Εκτίμησε επίσης πως το 2024 θα καθορίσει το βάθος της διεθνούς επισιτιστικής κρίσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρέθυμνο: Εισβολή της αστυνομίας σε σπίτι φοιτητών

Παραδόθηκε το πόρισμα του υπ. Εσωτερικών για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων

Ουκρανία: Σύλληψη και προφυλάκιση Μητροπολίτη για συνεργασία με τις Ρωσικές αρχές

ΗΠΑ: Νεκρός 53χρονος Αφροαμερικανός από λαβή αστυνομικού- «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα