ΑΘΗΝΑ
04:16
|
02.05.2024
Από το 2018, ακόμα, στρατιωτικοί χωρών μελών του ΝΑΤΟ, εκπαίδευαν Ουκρανούς στη χρήση δυτικών όπλων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στελέχη του ΝΑΤΟ συμμετείχαν στην εκπαίδευση μαχητών του Τάγματος Αζόφ, πολύ πριν κλιμακωθεί η σύγκρουση στο Ντομπάς, παραδέχτηκε, σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, αιχμάλωτος του εθνικιστικού Τάγματος που συνελήφθη από τις ρωσικές δυνάμεις.

«Κατά τη στρατιωτική μου θητεία, συνάντησα Καναδούς εκπαιδευτές που δίδασκαν ιατρική, πώς να παρέχουν πρώτες βοήθειες σε έναν τραυματία στο πεδίο της μάχης. Άλλες ομάδες έλαβαν διαφορετική εκπαίδευση, ανάλογα με την ειδικότητά τους. Οι εκπαιδευτές δίδασκαν σκοποβολή, στρατιωτικές τακτικές και άλλα μαθήματα στρατιωτικού περιεχομένου», ανέφερε.

Ο γεννημένος στο Χάρκοβο Ρινάτ Αλίεφ, που επιστρατεύτηκε το 2018 και εκπαιδεύτηκε σε στρατόπεδο στο Λβοφ, ανέφερε πως σώμα του ΝΑΤΟ ήταν παρόν σε μόνιμη βάση στο εκπαιδευτικό κέντρο και πως από τότε οι ουκρανικές δυνάμεις εκπαιδεύονταν να χρησιμοποιούν δυτικά όπλα. Εκεί, ο Αλίεφ είπε πως είδε για πρώτη φορά τα αμερικανικά πυραυλικά συστήματα Javelin, τα οποία τα ουκρανικά στρατεύματα άρχισαν να χρησιμοποιούν ευρέως στο Donbass το 2022.

Μετά τη θητεία του ο Αλίεφ προσχώρησε στο Τάγμα Αζόφ ως πολυβολητής ενός BTR-4 σε μια ξεχωριστή ομάδα ειδικών επιχειρήσεων. Τον περασμένο Φλεβάρη, όταν η Ρωσία ξεκίνησε την ειδική στρατιωτική της επιχείρηση, βρισκόταν στη Μαριούπολη και συμμετείχε στην άμυνα της πόλης. Συνελήφθη τον Μάιο κατά τη διάρκεια της εκκένωσης του εργοστασίου Azovstal.

«Ήμασταν περικυκλωμένοι στο Azovstal για ένα μήνα. Είχαν τελειώσει τα πυρομαχικά, τα τρόφιμα και οι τραυματίες πέθαιναν. Δεν είχε νόημα να κρατάμε τη γραμμή άμυνας ή να αντισταθούμε. Σπάνια βλέπαμε τους διοικητές μας», είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η στρατιωτική διοίκηση και οι προνομιούχοι στρατιωτικοί των περικυκλωμένων μονάδων έμεναν σε ξεχωριστούς χώρους του εργοστασίου και το φαγητό μοιράζονταν επίσης ανάλογα με την ιεραρχία. Πρόσθεσε, τέλος, πως μια πολυεθνική ομάδα, συμπεριλαμβανομένου ενός αφγανικού σώματος, συμμετείχε στις μάχες στην Μαριούπολη στο πλευρό των ουκρανικών δυνάμεων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα