ΑΘΗΝΑ
01:38
|
20.04.2024
Οι τελευταίοι θάνατοι ανεβάζουν τον αριθμό των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, τον Ιανουάριο, σε 17.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο ακόμα νεκροί Παλαιστίνιοι προστέθηκαν σήμερα τα ξημερώματα στην τραγική και ατέλειωτη λίστα της θηριωδίας των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής στη Δυτική Όχθη, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 17, μέσα σε λιγότερο από 20 ημέρες.

Ο 57 χρονος Ζαουάντ Φαρίντ Μπαουάκνιχ, πατέρας έξι παιδιών και δάσκαλος σε τοπικό σχολείο, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επιδρομής σήμερα το πρωί στον προσφυγικό καταυλισμό Τζενίν, σύμφωνα με όσα ανέφεραν τοπικοί δημοσιογράφοι στο Al Jazeera, ενώ ο δεύτερος νεκρός είναι ο 28χρονος Άντχαμ Τζαμπαρίν, μέλος της αντιστασιακής ομάδας των Ταξιαρχιών Τζενίν .

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο 57χρονος δάσκαλος, έπεσε νεκρός από πυρά ελεύθερου σκοπευτή έξω από το σπίτι του, καθώς προσπαθούσε να βοηθήσει τον Τζαμπαρίν που κείτονταν τραυματισμένος από σφαίρες των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής.

«Ο δάσκαλος σκοτώθηκε όταν ο μαχητής της αντίστασης τραυματίστηκε κάτω από το σπίτι του – ο Μπαουάκνιχ προσπάθησε να το μεταφέρει στο σπίτι του για να του δώσει τις πρώτες βοήθειες, όταν ισραηλινός ελεύθερος σκοπευτής τον πυροβόλησε κατευθείαν στο στήθος», ανέφερε τοπικός δημοσιογράφος.

Ο γιος του Μπαουάκνιχ, ο οποίος ήταν παρών στη σκηνή, περιέγραψε τη δολοφονία σε τηλεοπτική του συνέντευξη ως «εκτέλεση».

Όπως αναφέρουν τοπικές πηγές, οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής εξαπέλυσαν ευρεία επίθεση με περισσότερα από 70 θωρακισμένα οχήματα στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν που βρίσκεται εντός της πόλης στις 2:30 π.μ. και αποσύρθηκαν τρεισήμισι ώρες αργότερα, αφήνοντας πίσω τους εκτός από τους δύο νεκρούς και τέσσερις τραυματίες.

Ειδικές δυνάμεις εισήλθαν στο στρατόπεδο με τα πόδια, ελεύθεροι σκοπευτές τοποθετήθηκαν σε στέγες και οδοφράγματα τοποθετήθηκαν μέσα και γύρω από την Τζενίν και το στρατόπεδο. Οι μάχες με τους Παλαιστίνιους μαχητές ξέσπασαν αμέσως μετά την έναρξη της επιδρομής.

Σύμφωνα με τοπικό δημοσιογράφο που μίλησε στο Al Jazeera, οι ισραηλινές δυνάμεις «επιτέθηκαν στον καταυλισμό από όλες τις πλευρές» και συνέλαβαν τουλάχιστον έξι άνδρες.

Κατά τη διάρκεια της επιδρομής, ο στρατός φέρεται να προσπάθησε να συλλάβει τον Χάλιντ Αμπού Ζαϊνίχ, ηγετικό στέλεχος της Ισλαμικής Τζιχάντ (PIJ) με έδρα τη Γάζα. «Έκαναν επιδρομές και ερεύνησαν πολλά σπίτια που ανήκαν στην οικογένεια και συνέλαβαν δύο από τους γιους του», ανέφεραν τοπικές πηγές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα