ΑΘΗΝΑ
03:36
|
19.04.2024
Απολύσεις ανακοίνωσε και η Microsoft, η οποία σκοπεύει να περικόψει 10.000 θέσεις εργασίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πολυεθνική Amazon προχωρά σε νέες περικοπές θέσεων εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και την Κόστα Ρίκα στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης που προβλέπει συνολικά 18.000 απολύσεις. Στο σχετικό υπόμνημα της εταιρείας προς το προσωπικό επισημαίνεται ότι οι απολυμένοι θα λάβουν μισθό δύο μηνών χωρίς να εργάζονται για τη μεταβατική περίοδο και επιπλέον αποζημίωση ανάλογα με τα συνολικά έτη της εργασίας τους στον όμιλο.

Οι απολύσεις είναι οι πιο πρόσφατες στον τεχνολογικό τομέα των ΗΠΑ, ο οποίος προχωρά σε μειώσεις εργατικού δυναμικού μετά τις αναγκαίες μαζικές προσλήψεις, που έγιναν την εποχή της πανδημίας. Ισχυρίζονται δε, ότι ο μεγάλος φόβος τους είναι το ενδεχόμενο μιας νέας παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Άντι Τζάσι, δήλωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι οι περικοπές, που αποτελούν περίπου το 6% των 300.000 εταιρικών υπαλλήλων της εταιρείας, θα επηρεάσουν κυρίως τα τμήματα ηλεκτρονικού εμπορίου και ανθρώπινου δυναμικού.

Απολύσεις ανακοίνωσε επίσης ο τεχνολογικός κολοσσός Microsoft. Ειδικότερα, ανακοινώθηκε χθες Τετάρτη ότι θα περικόψει περίπου 10.000 θέσεις εργασίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα