ΑΘΗΝΑ
17:52
|
27.04.2024
Στο Νταβός βρέθηκε χτες ο Στινγκ για μία κλειστή συναυλία για 50 στελέχη της Microsoft. Μετά το θέαμα, ανακοινώθηκαν 10.000 απολύσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο 55χρονος διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Σάτια Ναντέλα επέλεξε να ανακοινώσει τις μεγαλύτερες απολύσεις της πολυεθνικής τεχνολογίας αιχμής από το 2014, απολαμβάνοντας προηγουμένως μαζί με άλλα 49 ανώτερα στελέχη της εταιρίας, μία σχεδόν «ιδιωτική» συναυλία του Βρετανού τραγουδοποιού και τραγουδιστή, Στινγκ (Sting).

Μολονότι δεν έγινε γνωστό το βαρύ τίμημα που κατέβαλε για να πείσει τον 71χρονο Στινγκ (κατά κόσμον Γκόρντον Μάθιου Τόμας Σάμνερ) να πάει μέχρι το Νταβός για να τους τραγουδήσει το βράδυ της Τρίτης στο ελβετικό τουριστικό θέρετρο, ο Σάτια Ναντέλα εισέπραξε τις έντονες αποδοκιμασίες χιλιάδων εργαζομένων της εταιρίας του καθώς μερικές ώρες αργότερα, το πρωί της Τετάρτης, ανακοίνωσε τις απολύσεις 10.000 υπαλλήλων.

Microsoft Lays Off 10,000 as Slowdown Hits Software Business

Πρόκειται περίπου για το 5% του συνολικού προσωπικού της Microsoft σε δεκάδες χώρες και τις περισσότερες μαζικές απολύσεις από το 2014.

Προηγουμένως βεβαίως ο Σάτια Ναντέλα είχε εκφωνήσει ένα λογίδριο στο πλαίσιο συνέντευξης στην αμερικανική εφημερίδα The Wall Street Journal, προκειμένου να εξηγήσει και να «πείσει» πως οι εταιρίες τεχνολογίας αιχμής απολύουν τον κόσμο εδώ και μήνες, επειδή βιάστηκαν να προεξοφλήσουν μία γοργή οικονομική ανάκαμψη μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων πανδημίας αφού δεν είχαν υπολογίσει τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία.

Έτσι, ο Ναντέλα κατέληξε να εξηγεί ότι είναι δικαιολογημένες οι δεκάδες χιλιάδες απολύσεις που ανακοινώνονται εδώ και μήνες από τεχνολογικές πολυεθνικές όπως οι εταιρίες Facebook, Instagram, Twiter, Amazon, και άλλες, καλώντας τους εναπομείναντες εργαζόμενοι να μάθουν να κάνουν… «περισσότερα με λιγότερα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα