ΑΘΗΝΑ
23:33
|
06.05.2024
«Τα κειμήλια μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο είναι η ιστορία της ίδιας της βραζιλιάνικης τέχνης, η ιστορία της Βραζιλίας», λένε οι συντηρητές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ομάδες συντηρητών έχουν αναλάβει να αποκαταστήσουν τα κειμήλια που καταστράφηκαν νωρίτερα αυτό το μήνα, όταν ακροδεξιοί ταραχοποιοί εισέβαλαν στα πιο σημαντικά θεσμικά κτίρια της Βραζιλίας.

Κατά τη διάρκεια της εισβολής των Μπολσοναριστών, εκατοντάδες έργα τέχνης και αντικείμενα της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας καταστράφηκαν σχεδόν ολοκληρωτικά.

Οι ταραχοποιοί πέταξαν έπιπλα από τα σπασμένα παράθυρα του Προεδρικού Μεγάρου, πλημμύρισαν μέρη του Κογκρέσου ενεργοποιώντας το σύστημα καταιονισμού και λεηλάτησαν αίθουσες τελετών στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Πολλά από τα αντικείμενα, που έχουν υποστεί ζημιά, είναι τελετουργικά δώρα που έφεραν παγκόσμιοι ηγέτες κατά τη διάρκεια επίσημων επισκέψεων.

Ευτυχώς, οι ζημιές ήταν ως επί το πλείστον περιορισμένες, είπε ο Μαρσέλο Σα, διευθυντής του Μουσείου Επιμελητηρίου, αν και ένα κομμάτι, ένα αυγό στρουθοκαμήλου από το Σουδάν, ήταν πολύ κατεστραμμένο και δεν επιδέχεται αποκατάστασης.

«Κατά κάποιο τρόπο οι συνέπειες είναι ανυπολόγιστες, αυτά τα περιουσιακά στοιχεία αντιπροσωπεύουν και φέρουν μαζί τους την ιστορία του κοινοβουλίου μας», είπε ο Σα. «Τα κειμήλια μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο είναι η ιστορία της ίδιας της βραζιλιάνικης τέχνης, η ιστορία της Βραζιλίας», πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Αρμενία: Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση

Δανία: Χιλιάδες διαδηλώνουν υπέρ της Παλαιστίνης

Ακυρώνεται η τελετή αποφοίτησης στο Κολούμπια λόγω κινητοποιήσεων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα