ΑΘΗΝΑ
15:05
|
24.04.2024
Η συμφωνία αυξάνει την ελάχιστη τιμή ανά διαδρομή κατά 27%, φέρνοντάς την στα 10,20 ευρώ μεικτά ή 7,65 ευρώ καθαρά, ανέφερε η Uber σε δήλωση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι οδηγοί της Uber στη Γαλλία θα λαμβάνουν τουλάχιστον 7,65 ευρώ καθαρά ανά διαδρομή μετά από μια κλαδική συμφωνία με τα συνδικάτα έπειτα από μήνες διαπραγματεύσεων, ανακοίνωσε η εταιρεία Uber.

Η συμφωνία αυξάνει την ελάχιστη τιμή ανά διαδρομή κατά 27%, φέρνοντάς την στα 10,20 ευρώ μεικτά ή 7,65 ευρώ καθαρά, διευκρινίζει η εταιρεία.

Η συμφωνία επιτεύχθηκε με τα γαλλικά συνδικάτα CFTC και UNSA και τις επαγγελματικές ενώσεις AVF και FNAE. Θα ισχύει για όλες τις εφαρμογές ταξί στη Γαλλία, ανέφεραν οι οργανισμοί σε ξεχωριστή δήλωση.

Οι εφαρμογές ταξί, που δραστηριοποιούνται στη Γαλλία, περιλαμβάνουν επίσης το Bolt της Εσθονίας και το FreeNow, που δημιουργήθηκαν από μια κοινοπραξία μεταξύ της γερμανικής BMW και του Ομίλου Mercedes-Benz.

«Είναι η πρώτη συμφωνία αυτού του είδους στη Γαλλία», δήλωσε ο Γιασίν Μπενσάτσι, εκπρόσωπος της AVF που εργάζεται ως οδηγός εφαρμογής ταξί από το 2014, προσθέτοντας ότι η επίσημη συμφωνία θα υπογραφεί επίσημα σήμερα το μεσημέρι και τεθεί σε ισχύ στις αρχές του Φεβρουαρίου.

«Είναι απλώς το πρώτο βήμα, καθώς οι συνομιλίες συνεχίζονται για άλλα θέματα», είπε, επικαλούμενος συμφωνία με τις ίδιες οργανώσεις για τακτικές συναντήσεις με εκπροσώπους των οδηγών.

Οι συνομιλίες, που υποκινήθηκαν από τη γαλλική κυβέρνηση, έρχονται μετά από χρόνια σύγκρουσης μεταξύ των παραδοσιακών οδηγών ταξί και των απασχολούμενων σε apps τύπου Uber, καθώς και μετά από δικαστικές αποφάσεις, που έχουν αμφισβητήσει την ευρύτερη πολιτική των εφαρμογών ταξί. Αποτελούμενες κυρίως από εφαρμογές παράδοσης ταξί και φαγητού, αυτές οι δραστηριότητες βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε αυτοαπασχολούμενους χωρίς να χρειάζεται να καλύψουν μια σειρά από κόστη και οφέλη για τους εργαζόμενους.

Πριν εκλεγεί πρόεδρος, ο Εμανουέλ Μακρόν είχε υποστηρίξει ότι τέτοιες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένης της Uber με έδρα τις ΗΠΑ, αποτελούν μοντέλο για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, ιδιαίτερα σε υποβαθμισμένες συνοικίες στα προάστια, όπου η ανεργία είναι υψηλή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισπανία: Ύποπτη για διαφθορά η σύζυγος του Σάντσεθ

Ρατσιστική επίθεση σε βάρος διανομέα στον Άγιο Δημήτριο καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ

Το Κολούμπια απειλεί τους φοιτητές με παρέμβαση της Εθνοφρουράς

Αποφασίστηκε η άρση της ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα