ΑΘΗΝΑ
21:36
|
02.05.2024
Ο ψευτογιατρός αποσπούσε από τα θύματά του, ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, για κάθε δήθεν ένεση μεταξύ 10.000 ως 25.000 ευρώ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σάλο προκαλεί το νέο κρούσμα ψευτογιατρού με την υποδιεύθυνση της Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος να διενεργεί έρευνα για κακούργημα σε βάρος 65χρονου φυσιοθεραπευτή,  που παρίστανε τον νευρολόγο και ισχυριζόταν ότι μπορούσε να θεραπεύσει ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Ο ψευτογιατρός χορηγούσε θεραπείες με υποτιθέμενα «πειραματικά» φάρμακα έναντι αδράς αμοιβής που κυμαινόταν σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ, με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον πέντε ασθενών που είχαν πέσει «στα νύχια του». Για κάθε μία «ένεση με βλαστοκύτταρα» χρέωνε από 10.000 ως 25.000 ευρώ ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες των θυμάτων του.

Το νήμα της έρευνας σε βάρος του 65χρονου φυσιοθεραπευτή άρχισε να ξετυλίγεται μετά το Νοέμβρη του 2020, όταν ο αδελφός ασθενούς από τη Θεσσαλονίκη τον κατήγγειλε στους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος καθώς πουλούσε στον αδελφό του από το 2015 υποτιθέμενη «θεραπεία με βλαστοκύτταρα».

Από έρευνα των στελεχών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στο αρχείο της Αστυνομίας προέκυψε ότι σε βάρος του υπόπτου είχε ήδη σχηματιστεί δικογραφία το 2019 για απάτη. Είχε αποσπάσει 135.000 ευρώ προκειμένου δήθεν να εφαρμόσει θεραπεία με βλαστοκύτταρα σε μια νεαρή κοπέλα που έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Συνολικά, ο ψευτογιατρός φέρεται να έχει εξαπατήσει 15 άτομα, οι περισσότεροι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, αποσπώντας τους συνολικά κεφάλαια ύψους άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Ιρανικές αντιδράσεις για ρεπορτάζ του BBC με αφορμή τον φόνο έφηβης διαδηλώτριας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα