ΑΘΗΝΑ
05:57
|
19.04.2024
Μία ακόμη μαζική κινητοποίηση και ανανέωση του ραντεβού στους δρόμους την ερχόμενη Δευτέρα έξω από το υπουργείο Παιδείας για να «δουν» την κ. Νίκη Κεραμέως.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Φωτορεπορτάζ: Κυριάκος Φίνας

Σε μια ακόμα μαζική κινητοποίηση προχώρησαν σήμερα εργαζόμενοι στον χώρο της τέχνης και σπουδαστές καλλιτεχνικών σπουδών, ζητώντας την απόσυρση του προεδρικού διατάγματος που υποβαθμίζει τα πτυχία δραματικών σχολών, ωδείων, σχολών χορού και κινηματογράφου, εξισώνοντάς τα με το απολυτήριο λυκείου.

Στην Αθήνα, η συγκέντρωση που οργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ) πραγματοποιήθηκε στις 12 το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Πολιτισμού και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συμμετείχαν το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, σύλλογοι σπουδαστών καλλιτεχνικών σχολών, εκπαιδευτικοί μετά από κάλεσμα της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, αλλά και γονείς μαθητών Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.

«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με όλους τους φορείς του Πολιτισμού απαιτώντας να αποσυρθεί άμεσα το Προεδρικό Διάταγμα που αφορά στο προσοντολόγιο για τον δημόσιο τομέα και εξισώνει εργασιακά και μισθολογικά τα – αναγνωρισμένα από το ΥΠΠΟΑ – πτυχία των αποφοίτων των δραματικών σχολών, ωδείων, σχολών χορού και κινηματογράφου με το απολυτήριο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης», ανέφερε χαρακτηριστικά το κάλεσμα του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.

Στη Θεσσαλονίκη οι καλλιτέχνες συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα του Βενιζέλου συμμετέχοντας στην πανελλαδική ημέρα κινητοποίησης, ενώ το προηγούμενο διάστημα σπουδαστές και απόφοιτοι του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος διαμαρτυρήθηκαν, πραγματοποιώντας καλλιτεχνικές δράσεις και κλείνοντας συμβολικά δρόμους της συμπρωτεύουσας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος καλλιτέχνες, σπουδαστές και εργαζόμενοι στην τέχνη και τον πολιτισμό ζητούν:

1. Την άμεση απόσυρση του Π.Δ. 85/2022 για τις ειδικότητες των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό. 
2.Την επαναφορά των καλλιτεχνικών επαγγελμάτων στο καθεστώς ΤΕ για όλους (ή ΠΕ για όσους κλάδους ίσχυε).
3.Την ίδρυση Δημόσιας Τριτοβάθμιας Ανώτατης Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης και ενιαίας δημόσιας καλλιτεχνικής εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας.

Το ραντεβού στους δρόμους ανανεώθηκε για την ερχόμενη Δευτέρα έξω από το υπουργείο Παιδείας της κυρίας Νίκης Κεραμέως.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εγκαινιάστηκε το περίπτερο της Ελλάδας στην 60η Μπιενάλε Βενετίας

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με… σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα