ΑΘΗΝΑ
06:28
|
19.05.2024
Ο κ. Ράμμος θέλει να ενημερώσει την Επιτροπή για τους ελέγχους σε παρόχους σχετικά με τις τηλεφωνικές γραμμές που φέρεται να παρακολουθούσε η ΕΥΠ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για ζητήματα δημοσίου ενδιαφέροντος, που ανάγονται στις αρμοδιότητες της Αρχής, ζητάει ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) Χρήστος Ράμμος με αίτημά του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Κ. Μπούρα.

Το αίτημα Ράμμου διατυπώνεται στον απόηχο της γνωμοδότησης του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου , Ισίδωρου Ντογιάκου, ότι  κανένα κρατικό όργανο δεν μπορεί ασκήσει έλεγχο και εποπτεία σε μια ανεξάρτητη αρχή, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Συγκεκριμένα στο αίτημά του ο κ. Ράμμος αναφέρει:

Η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών τιμώντας τη συνταγματική της αποστολή και ανταποκρινόμενη στην υποχρέωση κοινοβουλευτικής λογοδοσίας, υπέβαλε στις 17 Ιανουαρίου 2023, διά του Προέδρου της, Χρήστου Ράμμου, αίτημα προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, κο Κ. Μπούρα για σύγκληση της Επιτροπής.

Το αίτημα που κοινοποιήθηκε και στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κο Κ. Τασούλα, αφορά την ενημέρωση του σώματος σε σχέση με ζητήματα δημοσίου ενδιαφέροντος, που ανάγονται στις αρμοδιότητες της Αρχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ράμμος επιθυμεί να ενημερώσει την Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τα αποτελέσματα των ελέγχων που πραγματοποίησε η ΑΔΑΕ σε παρόχους σχετικά με τις τηλεφωνικές γραμμές πολιτικών και δημοσιογράφων που φέρονται να παρακολουθούνται από την ΕΥΠ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων πλησιάζει τους 35.400

Αφγανιστάν: Τρεις Αφγανοί και τρεις Ισπανοί τουρίστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα