ΑΘΗΝΑ
08:25
|
25.04.2024
Κατηγορίες για ανθρωποκτονία εξ αμελείας θα αντιμετωπίσει ηθοποιός Άλεκ Μπάλντγουιν για τον θάνατο της κινηματογραφίστριας Αλίνα Χάτσινς στα γυρίσματα της ταινίας Rust το 2021.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κατηγορίες για ανθρωποκτονία εξ αμελείας αντιμετωπίζει πλέον επίσημα ο Αμερικανός ηθοποιός Άλεκ Μπάλντγουιν αναφορικά με τον θάνατο της κινηματογραφίστριας Αλίνα Χάτσινς στα γυρίσματα της ταινίας Rust το 2021.

Σύμφωνα με την εισαγγελία του Νέου Μεξικού υπάρχουν επαρκή στοιχεία τα οποία δείχνουν πως τόσο ο Αμερικανός ηθοποιός όσο και η Χάνα Γκουτιέρεζ Ριντ, η υπεύθυνη για τον οπλισμό στην ταινία, έχουν ευθύνη για τον θάνατο της άτυχης Χάτσινς, η οποία πυροβολήθηκε και κατέληξε λίγη ώρα αργότερα.

Τόσο ο Μπάλντουιν, όσο και η Γκουτιέρες Ριντ αντιμετωπίζουν μέγιστη ποινή φυλάκισης 18 μηνών εάν καταδικαστούν. Ο βοηθός σκηνοθέτη Ντέιβιντ Χολς, ο οποίος παρέδωσε στον Μπάλντουιν το γεμάτο όπλο, έκανε συμφωνία και αντιμετωπίζει πλημμέλημα.

«Αν κάποιος από αυτούς τους τρεις ανθρώπους είχε κάνει τη δουλειά του, η Χάλινα Χάτσινς θα ζούσε σήμερα. Είναι τόσο απλό», είπε η Άντρια Ριμπ, η ειδική εισαγγελέας που διορίστηκε από το γραφείο του εισαγγελέα για να ερευνήσει το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς στα γυρίσματα του Rust.

Η πρώτη δικαστική εισαγγελέας του Νέου Μεξικού Μέρι Κάρμακ Άλτγουις ανακοίνωσε τις κατηγορίες την Πέμπτη σε δήλωσή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Οι ένορκοι δεν θα αποφασίσουν απλά αν ήταν ένοχοι, αλλά με ποιο ορισμό της ανθρωποκτονίας από αμέλεια ήταν ένοχοι» διευκρίνισε η εισαγγελική λειτουργός στο Twitter.  

Η Χάτσινς πυροβολήθηκε θανάσιμα στις 22 Οκτωβρίου 2021 κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας στο ράντσο Bonanza Creek στο Νέο Μεξικό. Ο Mπάλντουιν έκανε πρόβα με ένα πιστόλι για μια σκηνή που διαδραματιζόταν μέσα σε μια εκκλησία, όταν το όπλο εκπυρσοκρότησε, σκοτώνοντας την και τραυματίζοντας τον σκηνοθέτη, Τζοέλ Σοόυζα.

Yπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη έκθεση του FBI, αναφέρεται ότι ο δημοφιλής ηθοποιός ήταν εκείνος που πάτησε τη σκανδάλη στο γεμάτο με αληθινές σφαίρες όπλο. Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News έδωσε στη δημοσιότητα την ιατροδικαστική έκθεση του FBI.

Σε αυτή, μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι το μοιραίο όπλο «δεν θα μπορούσε να πυροδοτηθεί αν κάποιος δεν τραβούσε τη σκανδάλη». Επίσης, σημειώνεται ότι εξετάστηκαν διάφορα σενάρια και δοκιμές τυχαίας εκπυρσοκρότησης ενός περιστρόφου .45 Colt caliber F.lli Pietta.

Σημειώνεται ότι ο 64χρονος Μπάλντουιν περιέγραψε το θάνατο της 42χρονης Χάτσινς, τον Οκτώβριο του 2021, ως «τραγικό δυστύχημα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ημαθία: Ι.Χ. έπεσε σε αρδευτικό κανάλι-Νεκρός ο οδηγός

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Ξεκινά το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων – Ανοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή

Βόρεια Μακεδονία: Άνετη νίκη του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE στον α΄γύρο των προεδρικών εκλογών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα