ΑΘΗΝΑ
05:52
|
03.05.2024
Ο γιγάντιος φρύνος που φαίνεται πως σπάει το παγκόσμιο ρεκόρ σε μέγεθος, υπέστη ευθανασία λόγω του οικολογικού αντικτύπου στο οικοσύστημα της Αυστραλίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Αυστραλοί δασοφύλακες πιστεύουν ότι βρήκαν έναν γιγάντιο φρύνο που σπάει το παγκόσμιο ρεκόρ σε μέγεθος μέσα σε ένα τροπικό δάσος της χώρας.

Χαρακτηρισμένος ως «Toadzilla» (βάτραχος-γκοτζίλα), ο γιγιάντιος φρύνος του ζαχαροκάλαμου, ένα χωροκατακτητικό είδος που αποτελεί απειλή για το οικοσύστημα της Αυστραλίας, εντοπίστηκε από την «σοκαρισμένο» δασοφύλακα Κάιλι Γκρέι κατά τη διάρκεια μιας περιπολίας στο Εθνικό Πάρκο Κόνγουεϊ στην πολιτεία Κουίνσλαντ στις 12 Ιανουαρίου.

Η Γκρέι και οι συνάδελφοί της έπιασαν το ζώο και το έφεραν πίσω στο γραφείο τους, όπου βρήκαν ότι ζυγίζει 2,7 κιλά.

Το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες καταγράφει τον μεγαλύτερο βάτραχο με 2,65 κιλά (5,8 λίβρες), ένα ρεκόρ του 1991 που έθεσε ο κατοικίδιος βάτραχος ενός Σουηδού.

«Σκεφτήκαμε να της δώσουμε το όνομα Κόνι από το Εθνικό Πάρκο Κόνγουεϊ, αλλά το «Τόουντζίλα» («Toadzilla») ήταν εκείνο κολλούσε περισσότερο», είπε ο Γκρέι στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC την Παρασκευή.

Ο συνάδελφος της Γκρέι, ο ανώτερος δασοφύλακας Μπάρι Νόλαν, είπε στο Reuters ότι το ζώο υπέστη ευθανασία λόγω του «οικολογικού αντίκτυπού» του, κάτι που αποτελεί τη συνηθισμένη μοίρα για τους φρύνους σε όλη την Αυστραλία.

Οι φρύνοι του ζαχαροκάλαμου εισήχθησαν στην Αυστραλία το 1935 για τον έλεγχο των σκαθαριών και άλλων παρασίτων, αλλά ο πληθυσμός τους εξερράγη και χωρίς να έχουν φυσικούς εχθρούς έχουν γίνει απειλή για τα αυστραλιανά είδη, είπε ο Νόλαν.

«Ένας θηλυκός φρύνος του ζαχαροκάλαμου όπως η «Τόουντζίλα» θα γεννούσε έως και 35.000 αυγά. Έτσι, η ικανότητά τους να αναπαράγονται είναι συγκλονιστική. Και όλα τα μέρη του κύκλου αναπαραγωγής του φρύνου του ζαχαροκάλαμου είναι δηλητηριώδη για τα αυτόχθονα είδη της Αυστραλίας, επομένως η πρόληψη είναι ένα μεγάλο μέρος του τρόπου με τον οποίο πρέπει να τα διαχειριστούμε», είπε.

Το σώμα του «Τόουντζίλα» δωρήθηκε στο Μουσείο του Κουίνσλαντ για επιστημονική έρευνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής τη Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα