ΑΘΗΝΑ
22:40
|
19.04.2024
Οι δυνάμεις ασφαλείας της Κένυας σκότωσαν 10 μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης Αλ Σαμπάαμπ της Σομαλίας στην ανατολική Κένυα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Κένυας σκότωσαν 10 μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης Αλ Σαμπάαμπ της Σομαλίας στην ανατολική Κένυα, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος.

Ανακάλυψαν επίσης χειροβομβίδες με ρουκέτες και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς μετά από ένοπλη σύγκρουση με τους μαχητές την Τετάρτη στο χωριό Γκαλμαγκάλα στην κομητεία Γκαρίσα, δήλωσε ο Τόμας Μπετ, αναπληρωτής επίτροπος της κομητείας της υποκομητείας Μπούρα Ίστ.

«Η επιχείρηση για την καταστολή της ομάδας μαχητών της Σομαλίας στην περιοχή διεξήχθη από την ομάδα πολλών υπηρεσιών μας… και (αυτοί) κατάφεραν να εξουδετερώσουν 10 μαχητές της ισλαμιστικής ομάδας και ανέσυραν όπλα επίθεσης», είπε στο Reuters.

Η Αλ Σαμπάαμπ επιτίθεται εδώ και χρόνια σε στόχους εντός της Κένυας για να πιέσει τη χώρα να αποσύρει τα στρατεύματά της από την ειρηνευτική δύναμη υπό την εντολή της Αφρικανικής Ένωσης, βοηθώντας την κεντρική κυβέρνηση της Σομαλίας να πολεμήσει την ομάδα.

Οι ισλαμιστές έχουν βάλει στο στόχαστρο δυνάμεις ασφαλείας, σχολεία, οχήματα, πόλεις και τηλεπικοινωνιακές υποδομές στη βορειοανατολική και ανατολική Κένυα, αν και η συχνότητα και η ένταση των επιθέσεων τους έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια.

Η Αλ Σαμπάαμπ αγωνίζεται για περισσότερο από μια δεκαετία για να ανατρέψει την κεντρική κυβέρνηση της Σομαλίας και να δημιουργήσει τη δική της κυριαρχία με βάση την αυστηρή της ερμηνεία του ισλαμικού νόμου της σαρία.

Την περασμένη εβδομάδα, η ομάδα σκότωσε τέσσερις εργάτες από την αρχή αυτοκινητοδρόμων της Κένυας όταν το όχημά τους χτύπησε αυτοσχέδιο εκρηκτικό σε δρόμο στην κομητεία Γκαρίσα, την Τρίτη, ένα άτομο έχασε τη ζωή του όταν μια αυτοκινητοπομπή χτυπήθηκε από ρουκέτα στην ίδια περιοχή, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα