ΑΘΗΝΑ
22:28
|
08.05.2024
«H Ρωσία έχει τη δύναμη να υπερασπιστεί τη γη και τον λαό της, αν χρειαστεί» τόνισε ο προκαθήμενος της ρωσικής Εκκλησίας, προσευχόμενος για ειρήνη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι προσπάθειες της Δύσης να υποτάξει τη Ρωσία στο πεδίο της Ουκρανίας είναι πολύ επικίνδυνες και θα μπορούσαν να οδηγήσουν «στο τέλος του κόσμου», προειδοποίησε, σήμερα Πέμπτη, ο Ρώσος Πατριάρχης Κύριλλος, στο κήρυγμά του μετά τη λειτουργία για τα Θεοφάνεια.

«Η επιθυμία να νικηθεί η Ρωσία έχει πάρει πολύ επικίνδυνες μορφές. Προσευχόμαστε στον Θεό να φωτίσει αυτούς τους παράφρονες ανθρώπους και να τους βοηθήσει να καταλάβουν ότι οποιαδήποτε επιθυμία καταστροφής της Ρωσίας θα σημαίνει το τέλος του κόσμου», τόνισε.

«Σήμερα, υπάρχουν μεγάλες απειλές στον κόσμο, στη χώρα μας και για όλους τους ανθρώπους. Κάποιοι άφρονες νομίζουν πως το μεγάλο ρωσικό κράτος, που έχει ισχυρά όπλα και κατοικείται από πολύ δυνατούς ανθρώπους που από γενιά σε γενιά πάντα έχουν μεγάλο κίνητρο για τη νίκη, δεν παραδόθηκαν ποτέ σε κανέναν εχθρό και πάντα έβγαιναν νικητές, μπορεί να ηττηθεί ή να υποταχθεί στους ισχυρούς και να του υποβληθούν συγκεκριμένες ηθικές“αξίες”, που μόνο αξίες δεν είναι», πρόσθεσε ο προκαθήμενος της ρωσικής Εκκλησίας.

«Αυτοί είναι προβληματικοί καιροί, αλλά πιστεύουμε ότι ο Θεός δεν θα εγκαταλείψει τη ρωσική γη. Η Ρωσία θα έχει τη δύναμη να υπερασπιστεί τη γη και τον λαό της, αν χρειαστεί. Και ας δώσει ο Θεός να μην επιδεινωθεί μέχρι αυτού του σημείου η κατάσταση, να φέρει την ειρήνη, να ειρηνεύσει τους πάντες και να τους βοηθήσει να συνεργαστούν για έναν καλύτερο κόσμο», κατέληξε ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, λέει το ΚΚΕ

Νεκροταφείο κατοικίδιων απέκτησε η Πάτρα

Οι ΗΠΑ χάνουν σε επιρροή και λάμψη υπερδύναμης…

Λαϊκές αγορές: Ξεκινά η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα