ΑΘΗΝΑ
03:51
|
03.05.2024
Την πλήρη ευθύνη των μαζικών απολύσεων από τη Google ανέλαβε ο διευθύνων σύμβουλος της Alphabet.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο δρόμο της ανεργίας 12.000 εργαζόμενοι της μητρικής εταιρίας της Google, που αποφάσισε να καταργήσει το 6% των θέσεων του ανθρώπινου δυναμικού της, σε μια περίοδο μαζικών απολύσεων στις λεγόμενες Big Tech, στις μεγάλες δηλαδή εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, Microsoft, Amazon, Meta, Twitter. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Alphabet, Σούνταρ Πιτσάι, γνωστοποίησε σε σημείωμα προς το προσωπικό, που αποκάλυψε πρώτο το Reuters, πως η εταιρία είχε αυξήσει πολύ γρήγορα το προσωπικό της τα τελευταία χρόνια, «σε ένα διαφορετικό οικονομικό πλαίσιο απ’ αυτό που αντιμετωπίζουμε σήμερα».

«Αναλαμβάνω», είπε, «την πλήρη ευθύνη για τις αποφάσεις που μας οδήγησαν εδώ» για να εκφράσει ύστερα την «βεβαιότητα για την τεράστια ευκαιρία μπροστά μας χάρη στη δύναμη της αποστολής μας, στην αξία των προϊόντων και των υπηρεσιών μας και στις πρώιμες επενδύσεις μας στην AI». Η Alphabet έχει ήδη στείλει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους επηρεαζόμενους υπαλλήλους, αναφέρει το σημείωμα, ενώ η διαδικασία θα πάρει περισσότερο χρόνο σε άλλες χώρες λόγω των τοπικών νόμων και πρακτικών απασχόλησης.

Οι απώλειες θέσεων εργασίας επηρεάζουν ομάδες σε όλη την εταιρία περιλαμβανομένων των προσλήψεων και ορισμένων εταιρικών λειτουργιών, καθώς και μερικές ομάδες μηχανολογίας και προϊόντων. Προηγήθηκαν οι περικοπές στην ανταγωνίστριά της Microsoft, που  ανακοίνωσε 10.000 απολύσεις. Τόσο η Google όσο και Microsoft επενδύουν αυτήν την εποχή στον αναπτυσσόμενο τομέα λογισμικού γνωστό ως αναγεννητική τεχνητή νοημοσύνη.

Πηγή: efsyn

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα