ΑΘΗΝΑ
16:03
|
19.04.2024
Η πιθανότητα μιας μεγάλης ανάκαμψης του COVID-19 στην Κίνα τους επόμενους μήνες είναι απομακρυσμένη, καθώς το 80% των ανθρώπων έχει μολυνθεί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πιθανότητα μιας μεγάλης ανάκαμψης του COVID-19 στην Κίνα τους επόμενους δύο ή τρεις μήνες είναι απομακρυσμένη καθώς το 80% των ανθρώπων έχει μολυνθεί, δήλωσε το Σάββατο ένας εξέχων κυβερνητικός επιστήμονας, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η μαζική μετακίνηση ανθρώπων κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης περιόδου διακοπών της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς μπορεί να εξαπλώσει την πανδημία, ενισχύοντας τις λοιμώξεις σε ορισμένες περιοχές, αλλά ένα δεύτερο κύμα COVID είναι απίθανο στο εγγύς μέλλον, δήλωσε ο Γου Ζουνγιού, επικεφαλής επιδημιολόγος στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Κίνας , ανέφερε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Weibo.

Εκατοντάδες εκατομμύρια Κινέζοι ταξιδεύουν σε όλη τη χώρα για συναντήσεις διακοπών που είχαν ανασταλεί λόγω των πρόσφατα χαλαρωμένων περιορισμών του κορονοϊού, αυξάνοντας τους φόβους για νέες εστίες σε αγροτικές περιοχές λιγότερο εξοπλισμένες για τη διαχείριση μεγάλων εστιών.

Η Κίνα έχει ξεπεράσει την κορύφωση των ασθενών με COVID σε κλινικές πυρετού, στα επείγοντα και σε κρίσιμες καταστάσεις, δήλωσε αξιωματούχος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας την Πέμπτη.

Σχεδόν 60.000 άνθρωποι με COVID-19 είχαν πεθάνει σε νοσοκομεία από τις 12 Ιανουαρίου, περίπου ένα μήνα αφότου η Κίνα κατάργησε ξαφνικά την πολιτική μηδενικού COVID-19, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

Ωστόσο, ορισμένοι ειδικοί είπαν ότι αυτός ο αριθμός πιθανώς υποτιμά πολύ τον αντίκτυπο, καθώς αποκλείει όσους πεθαίνουν στο σπίτι και επειδή πολλοί γιατροί είπαν ότι αποθαρρύνονται να αναφέρουν τον COVID ως αιτία θανάτου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Βρέθηκαν ενδείξεις της νόσου χρόνια πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα

Αντιδράσεις για τα απογευματινά χειρουργεία: «Δεν είναι επιλογή, είναι εκβιασμός»

Εδιναν νερό με αρσενικό για χρόνια στους κατοίκους πόλης του Νέου Μεξικού στις ΗΠΑ

Προσφυγή στο ΣτΕ για την κατάργηση των απογευματινών χειρουργείων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα