ΑΘΗΝΑ
20:13
|
29.05.2023
Ιερέας φέρεται να είναι ο 56χρονος υπεύθυνος της μονάδας φροντίδας ατόμων με αναπηρία στη Θεσσαλονίκη όπου ανάπηρος άνδρας καταγγέλλεται ότι ζούσε σε εφιαλτικές συνθήκες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ιερέας φέρεται να είναι ο 56χρονος υπεύθυνος της μονάδας φροντίδας ατόμων με αναπηρία στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης, ο οποίος συνελήφθη το Σάββατο μετά από καταγγελία για κακοποίηση ανάπηρου περιθαλπόμενου στην εν λόγω δομή, της οποίας η άδεια λειτουργίας βρίσκεται υπό διερεύνηση, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται δημοσίευμα του τοπικού ενημερωτικού μέσου thestival.gr.

Υπενθυμίζεται ότι ο 49χρονος περιθαλπόμενος φέρεται να υφίστατο πολλαπλές και σοβαρές παραβιάσεις θεμελιωδών δικαιωμάτων του κατά την παραμονή του στην εν λόγω δομή, με συγγενικό του πρόσωπο να καταγγέλλει πως ο άνδρας παρέμενε βρόμικος και ακινητοποιημένος στο κρεβάτι του, χωρίς να σιτίζεται επαρκώς.

«Σύμφωνα με την καταγγελία, κατά τη διάρκεια παραμονής του παθόντα σε χώρο που φέρεται να λειτουργούσε ως μονάδα φροντίδας για άτομα με αναπηρία στην περιοχή του Τριλόφου, του οποίου η αδειοδότηση ερευνάται, αυτός στερούταν υπηρεσίες ατομικής καθαριότητας και υγιεινής, αλλά και καθαριότητας του χώρου. Παράλληλα δεν του χορηγούταν επαρκής σίτιση με συνέπεια την κακή υγειονομική του κατάσταση» αναφέρει, μετξύ άλλων, η σχετική ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της καταγγελίας οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του 56χρονου υπεύθυνου της δομής καθώς και ενός 44χρονου που είχε αναλάβει τη φροντίδα του άνδρα, ο οποίος όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, στερούνταν τυπικών και ουσιαστικών προσόντων.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης:

Στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας για περίπτωση έκθεσης και σωματικής βλάβης ατόμου με ειδικές ανάγκες νοσηλείας, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Θέρμης εντόπισαν και συνέλαβαν ξημερώματα σήμερα (21-01-2023), δύο άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Πρόκειται για ημεδαπούς άντρες 56 και 44 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Σύμφωνα με την καταγγελία, κατά τη διάρκεια παραμονής του παθόντα σε χώρο που φέρεται να λειτουργούσε ως μονάδα φροντίδας για άτομα με αναπηρία στην περιοχή του Τριλόφου, του οποίου η αδειοδότηση ερευνάται, αυτός στερούταν υπηρεσίες ατομικής καθαριότητας και υγιεινής, αλλά και καθαριότητας του χώρου. Παράλληλα δεν του χορηγούταν επαρκής σίτιση με συνέπεια την κακή υγειονομική του κατάσταση.

Υπεύθυνος του χώρου εμφανιζόταν ο προαναφερόμενος 56χρονος άντρας, ενώ η φροντίδα του παθόντα είχε ανατεθεί στον 44χρονο, που στερούνταν τυπικών και ουσιαστικών προσόντων, ο οποίος φέρεται να του ασκούσε σωματική βία, ακινητοποιώντας τον συχνά στο κρεβάτι του με ιμάντες.

Ο παθών μεταφέρθηκε με σταθμό ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της πόλης, όπου και νοσηλεύεται.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα και οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ένας θρίαμβος, μια ήττα, μια σύγκριση

ΗΠΑ: Παγιώνουν τη στροφή στην εφηβική εργασία

Από αύριο οι αιτήσεις για Κοινωνικό Τουρισμό

ΚΚΕ: Εργοδοτικό έγκλημα το νέο δυστύχημα στο Πέραμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα