ΑΘΗΝΑ
11:55
|
23.05.2024
Από 1η Φεβρουαρίου οι αιτήσεις, με τη χρήση κωδικών taxisnet και «ποινή» 20% για όσους δεν επιλέξουν την άυλη κάρτα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από την 1η Φεβρουαρίου έως και τις 15 Μαρτίου θα μπορούν οι πολίτες να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για τη λήψη του market pass μέσω της πλατφόρμας vouchers.gov.gr και με τη χρήση των κωδικών taxisnet, σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε το Σάββατο, μετά και από τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, ο οποίος ανακοίνωσε πρόσφατα την συγκεκριμένη ημερομηνία, παρά το γεγονός ότι η έναρξη των αιτήσεων είχε τοποθετηθεί αρχικά για κάποια στιγμή εντος του Φεβρουαρίου.

Η απόφαση, που φέρει την υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θοδωρή Λιβάνιου και του υπουργοὐ Επικρατείας, Κυριάκου Πιερρακάκη, προβλέπει οικομική ενίσχυση της τάξης του 10% επί των αγορών νοικοκυριών σε σουπερμάρκετ, φούρνους, μίνι-μάρκετ, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, γαλακτοπωλεία και άλλα καταστήματα λιανικής τροφίμων.

Ωστόσο το μηνιαίο όριο αγορών ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε μόλις 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, αυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του και έως 1.000 ευρώ αγορές. Την ίδια ώρα, κάθε νοικοκυριό θα λαμβάνει την ενίσχυση συνολικά και όχι με βάση τα πρόσωπα που υπάγονται σε αυτό, ενώ δεν προβλέπεται επιδότηση ούτε για τα φιλοξενούμενα άτομα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, οι δικαιούχοι που επιλέγουν την πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό αντί της άυλης κάρτας, θα λάβουν το επίδομα μειωμένο κατά 20%, ενώ η λήψη των χρημάτων θα είναι εφικτή από το τέλος Μαρτίου και όχι από το τέλος Φεβρουαρίου, όπως διαφήμιζε αρχικά η κυβέρνηση.

Εισοδηματικά κριτήρια

  • Άγαμοι: εισόδημα έως 16.000 ευρώ.
  • Έγγαμοι χωρίς παιδιά ή μονογονεϊκή οικογένεια με 1 παιδ: εισόδημα έως 24.000 ευρώ.
  • Έγγαμοι με 1 παιδί ή μονογονεϊκή οικογένεια με 2 παιδιά: εισόδημα έως 29.000 ευρώ.
  • Έγγαμοι με 2 παιδιά: εισόδημα έως 34.000 ευρώ.
  • Έγγαμοι με 3 παιδιά: εισόδημα έως 39.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την ακίνητη περιουσία οι άγαμοι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν περιουσία αντικειμενικής αξίας έως 250.000 ευρώ, ενώ οι έγγαμοι και οι μονογονεϊκές οικογένειες έως 400.000 ευρώ.

Ολόκληρο το ΦΕΚ για το market pass:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρουάντα: Χρηματοδότηση ύψους 164,6 εκατομμυρίων δολαρίων από το ΔΝΤ

Εργατικό ατύχημα στον Βόλο: Σε ΜΕΘ ο τραυματισμένος εργάτης

Έκρηξη σε εργοστάσιο πυρίτιδας στην Κολομβία

Πειραιάς: 320 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ με γαρίδες (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα