ΑΘΗΝΑ
19:09
|
23.04.2024
Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε ότι δεν θα υπάρξει εξομάλυνση των σχέσεων με το Ισραήλ χωρίς παλαιστινιακό κράτος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Φαϊζάλ Μπιν Φαρχάν Αλ-Σαούντ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι δεν θα υπάρξει εξομάλυνση των σχέσεων με το Ισραήλ χωρίς παλαιστινιακό κράτος, μετέδωσαν πρακτορεία ειδήσεων.

«Έχουμε πει με συνέπεια ότι πιστεύουμε ότι η ομαλοποίηση με το Ισραήλ είναι κάτι που είναι πολύ προς το συμφέρον της περιοχής», είπε στο Bloomberg TV κατά τη διάρκεια συνέντευξης που δόθηκε στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

Αλλά τόνισε: «Η πραγματική εξομάλυνση και η πραγματική σταθερότητα θα έρθουν μόνο δίνοντας στους Παλαιστίνιους ελπίδα, δίνοντας στους Παλαιστίνιους αξιοπρέπεια».

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι μια συμφωνία για τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους θα ήταν προϋπόθεση για τη δημιουργία επίσημων διπλωματικών δεσμών με το Ισραήλ.

Το Ισραήλ ομαλοποίησε τις σχέσεις με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), το Μπαχρέιν και το Μαρόκο το 2020. Η συμφωνία, γνωστή ως Συμφωνίες του Αβραάμ, υπογράφηκε σε μια προσπάθεια εξομάλυνσης των διπλωματικών σχέσεων, δημιουργίας οικονομικών συμφωνιών και υποστήριξης κοινωνικών ανταλλαγών.

Μετά τις Συμφωνίες του Αβραάμ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου εργάζεται σκληρά για να σφυρηλατήσει επίσημους δεσμούς με τη Σαουδική Αραβία.

Όταν συναντήθηκε με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, την Πέμπτη, συζήτησε πολλά ζητήματα μαζί του, συμπεριλαμβανομένης της επίτευξης σημαντικής εξέλιξης με τη Σαουδική Αραβία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βομβιστικές επιθέσεις στο Μπουένος Άιρες: Μια δικαστική απόφαση με επιπτώσεις

Η ψευδαίσθηση των ΗΠΑ και το πλάνο του Ισραήλ για ρατσιστικό εβραϊκό κράτος

Γιγάντια αεροπορική άσκηση ΗΠΑ-Νότιας Κορέας

Κλείνουν το ιστορικό Μουσείο Λένιν στη Φινλανδία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα