ΑΘΗΝΑ
11:52
|
25.04.2024
Άνδρας εισέβαλε με ημιαυτόματο όπλο και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως κατά των θαμώνων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι τραυματίστηκαν όταν ένοπλος άνοιξε πυρ σε στούντιο χορού στο Μοντερέι Παρκ στην πολιτεία της Καλιφόρνια, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης που έφερε ημιαυτόματο όπλο εισέβαλε στο κλαμπ λίγο μετά τις 10 το βράδυ (τοπική ώρα) και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως κατά των θαμώνων.

Η επίθεση σημειώθηκε κοντά στον τόπο εορτασμού του κινεζικού σεληνιακού νέου έτους, καθώς δεκάδες χιλιάδες είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή για την έναρξη ενός διήμερου φεστιβάλ.

Βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει αστυνομικές και πυροσβεστικές μονάδες να συρρέουν στην περιοχή και να περιθάλπουν τα θύματα, ενώ πολλοί τραυματίες μεταφέρθηκαν σε πολλά νοσοκομεία της περιοχής.

Ο ύποπτος είναι ένας «άνδρας ασιατικής καταγωγής» που εξακολουθεί να διαφεύγει, σχεδόν 11 ώρες μετά την επίθεση, δήλωσε σήμερα ο σερίφης της κομητείας του Λος Άντζελες.

«Αυτή την ώρα, η πολύ προκαταρκτική μας περιγραφή είναι αυτή ενός άνδρα ασιατικής καταγωγής», δήλωσε ο σερίφης Ρόμπερτ Λούνα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Μόντερεϊ Παρκ, πόλη της οποίας η πλειονότητα των κατοίκων είναι ασιατικής καταγωγής.

Ο δράστης πιστεύεται ότι είναι από 30 έως 50 ετών, βάσει της περιγραφής αυτοπτών μαρτύρων, δήλωσαν αξιωματούχοι των αρχών επιβολής του νόμου.

Το Μοντερέι Παρκ, μια πόλη 61.000 κατοίκων στην κοιλάδα του Σαν Γκάμπριελ, βρίσκεται ανατολικά του Λος Άντζελες, και οι κάτοικοί του είναι κατά 65% Ασιάτες Αμερικανοί, 27% Λατίνοι και 6% λευκοί, σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο

Στον Άρειο Πάγο μήνυση γονέα θύματος των Τεμπών

Moulin Rouge… χωρίς φτερά-Κατέρρευσε τμήμα του κόκκινου μύλου

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα