ΑΘΗΝΑ
15:56
|
01.07.2024
Έτοιμη να δημιουργήσει έναν μικρό συνασπισμό χωρών που θα στείλουν τα δικά τους Leopard στην Ουκρανία, δηλώνει η Βαρσοβία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την απόφαση της Γερμανίας να μην προμηθεύσει άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία, επέκρινε ο Πολωνός πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντάς την «απαράδεκτη», καθώς το Βερολίνο συνεχίζει να διστάζει να στείλει άρματα μάχης βαρέος τύπου στο Κίεβο και συνδέει τις αποφάσεις του με τις αντίστοιχες των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Η στάση της Γερμανίας είναι απαράδεκτη. Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από την έναρξη του πολέμου. Αθώοι άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα», είπε ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι, μιλώντας στο πρακτορείο PAP. «Οι ρωσικές βόμβες σπέρνουν τον όλεθρο στις πόλεις της Ουκρανίας. Γίνονται επιθέσεις εναντίον πολιτών, δολοφονούνται γυναίκες και παιδιά», πρόσθεσε.

Προχθές, Παρασκευή, περίπου 50 χώρες συμφώνησαν να παράσχουν στο Κίεβο στρατιωτικό υλικό αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων τεθωρακισμένων οχημάτων και πυρομαχικών που απαιτούνται για την απώθηση των ρωσικών δυνάμεων.

Ωστόσο, ο νέος Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους είπε, παρά τις αυξημένες προσδοκίες, ότι «ακόμα δεν μπορούμε να πούμε πότε θα ληφθεί απόφαση και ποια θα είναι, όσο αφορά τα άρματα Leopard».

Ο Πολωνός πρωθυπουργός πρόσθεσε επίσης, ότι περιμένει «μια ξεκάθαρη δήλωση» από το Βερολίνο για το εάν οι χώρες που έχουν στην κατοχή τους τα συγκεκριμένα άρματα βαρέος τύπου μπορούν να τα μεταφέρουν στην Ουκρανία, καθώς η Βαρσοβία έχει δηλώσει έτοιμη να παραδώσει 14 άρματα μάχης Leopard στο Κίεβο και λέει ότι συζητά το θέμα με περίπου 15 χώρες.

Εάν το Βερολίνο αρνηθεί να προμηθεύσει τα τανκς στην Ουκρανία, «θα δημιουργήσουμε έναν «μικρό συνασπισμό» χωρών έτοιμων να δωρίσουν μέρος από τον σύγχρονο εξοπλισμό τους, τα σύγχρονα τανκς τους», είπε ο Μοραβιέτσκι, ενώ σε κοινή τους δήλωση οι υπουργοί Εξωτερικών των τριών χωρών της Βαλτικής προέτρεψαν τη Γερμανία «να παράσχει άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία τώρα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κρεμλίνο: Το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών επιβεβαιώνει την τάση στις ευρωπαϊκές χώρες

Σε επίπεδο συναγερμού αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στην Ευρώπη

Γαλλία μετά την κάλπη: Πόλωση σκληρής δεξιάς με κεντροαριστερά

Εκδήλωση: Από την «Επιχείρηση Barbarossa» στον σύγχρονο πόλεμο του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα