ΑΘΗΝΑ
15:42
|
06.05.2024
Πολλοί εκτοπισμένοι από τις 12ετείς συγκρούσεις στη χώρα, αναγκάζονται να ζουν σε κτίρια που δεν είναι δομικά κατάλληλα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Βαρύς είναι ο απολογισμός των θυμάτων μετά την κατάρρευση κτιρίου, σήμερα τα ξημερώματα, στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας το Χαλέπι, με τις αρχές να κάνουν λόγο για 13 έως τώρα νεκρούς και πληροφορίες μέσων ενημέρωσης να ανεβάζουν τον αριθμό σε 16.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA που είχε αρχικά δώσει έναν απολογισμό 10 νεκρών, επανήλθε με δήλωση του υπουργείου Εσωτερικών που ανεβάζει τα θύματα σε 13 και εκφράζει φόβους ότι ο αριθμός θα αυξηθεί καθώς τα σωστικά συνεργεία που συνεχίζουν να επιχειρούν στα ερείπια έχουν έως τώρα εντοπίσει μόνο έναν επιζώντα.

Σύμφωνα με κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων, μεταξύ των νεκρών συγκαταλέγονται τουλάχιστον πέντε παιδιά, επτά οικογενειών που ζούσαν στο πενταόροφο κτίριο, ενώ το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με έδρα τη Βρετανία ανέφερε ότι τα θύματα ήταν όλοι εκτοπισμένοι από τη βόρεια συνοικία του Αφρίν.

Βίντεο που κοινοποιήθηκε στην κρατική Συριακή τηλεόραση δείχνει δεκάδες διασώστες να προσπαθούν να ξεθάψουν ανθρώπους από τα ερείπια, ενώ οι μπουλντόζες εργάζονται για να καθαρίσουν τα συντρίμμια του κτιρίου στο οποίο σύμφωνα με πληροφορίες ζούσαν 35 άτομα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο SANA το κτίριο, που βρίσκεται στη συνοικία Σέιχ Μακσούντ του Χαλεπίου, που κατοικείται κυρίως από Κούρδους, κατέρρευσε «λόγω διαρροής νερού» στα θεμέλια.

Μεγάλο μέρος του Χαλεπίου καταστράφηκε κατά τη διάρκεια της σχεδόν 12χρονης σύγκρουσης στη Συρία, με πολλά από τα εναπομείναντα κτίρια να παραμένουν σε ερειπωμένη κατάσταση και αρκετούς εκτοπισμένους να αναγκάζονται να ζουν σε κτίρια που δεν είναι δομικά κατάλληλα.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, μια κατάρρευση κτιρίου σε συνοικία Ferdaws του Χαλεπίου σκότωσε 10 άτομα, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, ενώ και τον Φεβρουάριο του 2019, μια άλλη κατάρρευση στην πόλη σκότωσε 11 άτομα, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρώσος αξιωματούχος: Ο χειρισμός των Ουκρανών προσφύγων από την ΕΕ θα οδηγήσει σε νέα κρίση

Φρίντριχ Μερτς: Το CDU είναι εδώ και θα αναλάβει κυβερνητικά καθήκοντα

Βέλγιο: Κινητοποιήσεις στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ της Παλαιστίνης

Ρωσία: Η Κρατική Δούμα απαγορεύει σε ξένους πράκτορες να είναι υποψήφιοι στις εκλογές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα