ΑΘΗΝΑ
01:49
|
27.07.2024
Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν σε έκρηξη την Κυριακή στις πύλες του δημαρχείου στην πρωτεύουσα της Σομαλίας Μογκαντίσου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν σε έκρηξη την Κυριακή στις πύλες του δημαρχείου στην πρωτεύουσα της Σομαλίας Μογκαντίσου και οι πυροβολισμοί εξακολουθούσαν να ακούγονται, δήλωσε ένα μέλος της υπηρεσίας ασθενοφόρου και ένας μάρτυρας, σύμφωνα με το Reuters.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η ισλαμιστική οργάνωση αλ Σαμπάαμπ της Σομαλίας.

Ο Αμπντικαντίρ Αμπντιραχμάν, διευθυντής των υπηρεσιών ασθενοφόρων Aamin, δήλωσε στο Reuters ότι το προσωπικό του ασθενοφόρου έχει μέχρι στιγμής απομακρύνει πέντε τραυματίες από το σημείο της έκρηξης.

Οι πυροβολισμοί εξακολουθούσαν να συνεχίζονται στην περιοχή και ήταν δύσκολο για τα ασθενοφόρα να έχουν πρόσβαση στο σημείο, είπε.

«Ήμασταν στο γραφείο και κωφωθήκαμε από μια έκρηξη, βγήκαμε τρέχοντας, ακολούθησαν πυροβολισμοί», είπε στο Reuters η Φάραχ Αμπντουλάχι, που εργάζεται στο γραφείο του δημάρχου.

Το γραφείο του δημάρχου βρίσκεται στο κτίριο της τοπικής αυτοδιοίκησης σε μια καλά φυλασσόμενη περιοχή του Μογκαντίσου.

Οι δρόμοι της περιοχής έχουν τσιμεντένια εμπόδια και πολλαπλά οδοφράγματα. Το κτίριο απέχει περίπου ενάμιση χιλιόμετρο από τη Villa Somalia, το γραφείο του προέδρου.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έθεσαν αμέσως την περιοχή υπό αποκλεισμό, αλλά η ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ του στρατού και των δραστών παρέμενε σε εξέλιξη, δήλωσε στο Reuters ένας αξιωματικός των πληροφοριών που έδωσε μόνο το όνομά του ως Αχμέντ.

«Οι Μουτζαχεντίν μας εισέβαλαν στο καλά φυλασσόμενο αρχηγείο τοπικής αυτοδιοίκησης του Μογκαντίσου, αρχίσαμε πρώτα με βόμβες αυτοκτονίας και μετά μαχητές μπήκαν στο κτίριο αφού σκότωσαν τους φρουρούς του κτιρίου», είπε στην ανακοίνωση ο Αμπντιάσις Αμπου Μουσάμπ, εκπρόσωπος στρατιωτικών επιχειρήσεων της αλ Σαμπάαμπ.

Η Αλ Σαμπάαμπ πραγματοποιεί συχνά βομβαρδισμούς και επιθέσεις με όπλα σε στόχους στο Μογκαντίσου και σε ολόκληρη τη χώρα.

Η ομάδα επιτίθεται στην κεντρική κυβέρνηση της Σομαλίας από το 2006 καθώς προσπαθεί να την ανατρέψει και να την αντικαταστήσει με τον δικό της κανόνα που ακολουθεί αυστηρή ερμηνεία του νόμου της σαρία του Ισλάμ.

Η Αλ Σαμπάαμπ έχει εντείνει τις επιθέσεις τους τελευταίους μήνες σε μια επίδειξη ανθεκτικότητας, αφού η κυβέρνηση του προέδρου Χασάν Σέιχ Μοχάμουντ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των συμμαχικών μαχητών της Αλ Κάιντα τον περασμένο Αύγουστο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στις φλόγες πάλι η Καλιφόρνια…

Τέσσερις νεκροί και 5 τραυματίες σε καραμπόλα νταλίκας με Ι.Χ. στη Μεσσηνία

Φυτεία 839 δενδρυλλίων κάνναβης εκρίζωσαν στα Χανιά

Γιάννης Αγγελάκας: Ακυρώνει τις καλοκαιρινές συναυλίες για λόγους υγείας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα