ΑΘΗΝΑ
05:12
|
18.04.2024
Πρόκειται για την πρώτη δίκη για τον κορωνοϊό, που μπορεί να οδηγήσει στην επιβολή ακόμη και ισόβιας κάθειρξης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αναβλήθηκε σήμερα η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του ιδιοκτήτη και γιατρών της ιδιωτικής κλινικής, Ταξιάρχαι, στο Περιστέρι με αφορμή τις ευθύνες που φέρουν για το θάνατο 15 ανθρώπων και τις μολύνσεις 54 άλλων, κατά την περίοδο της πανδημίας την άνοιξη του 2020, λόγω ανεπαρκών υγειονομικών μέτρων.

Πρόκειται για την πρώτη δίκη για τον κορωνοϊό, που μπορεί να οδηγήσει στην επιβολή ακόμη και ισόβιας κάθειρξης, επειδή οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με το άρθρο 285, που προβλέπει την αυστηρότερη ποινή σε περίπτωση που οδηγήθηκε στο θάνατο μεγάλος αριθμός ανθρώπων.

Κατηγορούμενοι για την υπόθεση ανεξέλεγκτης διασποράς και δύο γιατροί-νεφρολόγοι, ενώ στον ιδιοκτήτη έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, όπως η  απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και η καταβολή εγγύησης ύψους  10.000 ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό έκτοτε, δεν υπήρξε μέριμνα από τη διοίκηση του νοσοκομείου και τους αρμόδιους γιατρούς ώστε οι ασθενείς να μεταφερθούν σε ειδικούς θαλάμους νοσηλείας, ούτε και υπήρξε η έγκαιρη προμήθεια διαγνωστικών ελέγχων για τη νόσο.

Επιπλέον, επιτράπηκε η εκτέλεση ιατρικών πράξεων από ιατρικό προσωπικό που είχε μολυνθεί από τον κορωνοϊό.

Ο ιδιοκτήτης εγκαλείται, ακόμη, για το γεγονός ότι δεν επέβαλε τη χρήση προστατευτικών μασκών, ούτε και μερίμνησε για την τήρηση αποστάσεων μεταξύ των κρεβατιών των ασθενών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Είστε εγκληματίας πολέμου κυρία φον ντερ Λάιεν

Ελεύθεροι οι εργάτες από την κατάρρευση κτιρίου στο Πασαλιμάνι

Ρωσία: Αύξηση της καταστολής μετά το μακελειό στο Crocus City Hall;

Τέμπη: Προσφυγή συγγενών των θυμάτων κατά της εισαγγελικής διάταξης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα