ΑΘΗΝΑ
14:55
|
01.05.2024
Αρκετές χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής έχουν αναγκαστεί να κηρύξουν συναγερμό λόγω της ξηρασίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η μεξικανική Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της Εθνικής Επιτροπής Υδάτων ανέφερε σήμερα ότι σχεδόν το 80% της επικράτειας του Μεξικού επηρεάζεται κατά κάποιο τρόπο από την ξηρασία, την έλλειψη βροχοπτώσεων και την απορροή.

Η έκθεση ανέφερε ότι το 79,51% της μεξικανικής επικράτειας εμπίπτει στην κατηγορία της ασυνήθιστα ξηρής έως εξαιρετικής ξηρασίας, ενώ μόνο το 20,49% της έκτασης της χώρας δεν επηρεάζεται.

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου 2023, οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από την ξηρασία ήταν η Δυτική Σιέρα Μάντρε, η βορειοανατολική και νότια Βερακρούζ και η βόρεια Οαχάκα.

Η μελέτη αποκάλυψε ότι μέτρια έως ακραία ξηρασία παρατηρείται στο 35,33% της εθνικής επικράτειας, που αντιπροσωπεύει 16,44% από αυτό που υπολογίστηκε στα τέλη του 2022.

Έτσι, το 44,18% του Μεξικού είναι «αφύσικα ξηρό», το 29,88% υφίσταται «μέτρια ξηρασία», το 5,3% σε «έντονη ξηρασία» και το 0,15% «ακραία ξηρασία». Μέχρι στιγμής, καμία περιοχή δεν εμπίπτει στην κατηγορία της «εξαιρετικής ξηρασίας».

Η Βραζιλία, το Περού, το Μεξικό, η Αργεντινή και η Βολιβία αναφέρουν επιπτώσεις ξηρασίας λόγω της κλιματικής αλλαγής. Αρκετές χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής αναγκάστηκαν να κηρύξουν συναγερμό λόγω της ξηρασίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα