ΑΘΗΝΑ
23:15
|
04.05.2024
«Η στέψη είναι μια γιορτή κληρονομικής δύναμης και προνομίων, δεν έχει θέση σε μια σύγχρονη κοινωνία», δήλωσε η αντιμοναρχική ομάδα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Βρετανοί αντιμοναρχικοί σχεδιάζουν να διαδηλώσουν κατά τη διάρκεια της στέψης του βασιλιά Καρόλου τον Μάιο, λέγοντας ότι η τελετή ήταν «ένα χαστούκι στο πρόσωπο» για τους περισσότερους ανθρώπους που αγωνίζονται για την επιβίωση με τον πληθωρισμό σε ύψη ρεκόρ.

Η πολιτική ομάδα “Republic” δήλωσε ότι είχε έρθει σε επαφή με την αστυνομία του Λονδίνου σχετικά με τα σχέδιά της να πραγματοποιήσει μια ειρηνική διαδήλωση στην πλατεία του Κοινοβουλίου, η οποία έχει θέα στο Αββαείο του Γουέστμινστερ, όπου στέφονται οι Βρετανοί μονάρχες.

«Η στέψη είναι μια γιορτή κληρονομικής δύναμης και προνομίων, δεν έχει θέση σε μια σύγχρονη κοινωνία», δήλωσε ο Γκράχαμ Σμιθ, διευθύνων σύμβουλος της Republic. «Με κόστος δεκάδων εκατομμυρίων λιρών, αυτό το άσκοπο θέατρο είναι ένα χαστούκι για εκατομμύρια ανθρώπους που παλεύουν με την κρίση του κόστους ζωής», πρόσθεσε.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δήλωσαν το Σάββατο ότι η στέψη θα γιορταστεί με πομπές, συναυλία στο κάστρο του Ουίνδσορ, πάρτι στο δρόμο, σόου με πυροτεχνήματα, αλλά και εθελοντισμό από την κοινότητα.

Ο Κάρολος, 74 ετών, έγινε βασιλιάς τον Σεπτέμβριο μετά τον θάνατο της μητέρας του βασίλισσας Ελισάβετ Β’. Η στέψη θα γίνει στις 6 Μαΐου.

Οι δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι οι περισσότεροι Βρετανοί υποστηρίζουν τη μοναρχία, αλλά η οργάνωση Republic ισχυρίστηκε ότι η υποστήριξη βρίσκεται σε «αργή παρακέντηση».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα