ΑΘΗΝΑ
08:52
|
23.06.2024
Η κυβέρνηση Μακρόν ενέκρινε το σχέδιο αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης στα 64 έτη, παρά τις εντεινόμενες κινητοποιήσεις των συνδικάτων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος ενέκρινε απόψε το γαλλικό υπουργικό συμβούλιο δείχνοντας αποφασισμένο να την υλοποιήσει δίχως υποχωρήσεις στην πίεση των συνδικάτων που αντιδρούν κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους τις επόμενες μέρες και βδομάδες.

26703021

Ο Γάλλος υπουργός Εργασίας Ολιβιέ Ντισότ απέκλεισε την πιθανότητα να αποσυρθεί η πρόταση για αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης στα 64 έτη, με το επιχείρημα πως «η οπισθοχώρηση σε αυτό το σημείο θα σήμαινε ότι αποποιούμαστε την προσπάθεια εξισορρόπησης του συστήματος».

Εικόνα

Όλα τα κόμματα, με εξαίρεση τους Ρεπουμπλικάνους της παραδοσιακής δεξιάς, ζητούν επίμονα την απόσυρση των μέτρων στο σύνολό τους.

Η «Ανυπότακτη Γαλλία» (ριζοσπαστική αριστερά) υποσχέθηκε ότι «θα αντισταθεί αποφασιστικά» ενώ ο ακροδεξιός «Εθνικός Συναγερμός» πρότεινε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Τα συνδικάτα ωστόσο προειδοποιούν ότι θα διευρύνουν τις κινητοποιήσεις, δίνοντας αγωνιστικό ραντεβού την Τρίτη, 31 Ιανουαρίου.

Μάλιστα σήμερα, ο γενικός γραμματέας του CGT Φιλίπ Μαρτινέζ, τόνισε πως «μέχρι τότε, καθημερινά, θα εκδηλώνονται πρωτοβουλίες στις επιχειρήσεις, στα καταστήματα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική και Εύβοια σήμερα Κυριακή

Ο καιρός σήμερα: Υψηλές θερμοκρασίες στα δυτικά και βόρεια

Φυτοφάρμακα και γονιμότητα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα