ΑΘΗΝΑ
01:42
|
20.04.2024
Το μεγάλο έργο της Εκκλησίας της Ελλάδας στο Σχιστό εξετάστηκαν μεταξύ άλλων στην απογευματινή συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, είχε σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, η οποία έχει δρομολογηθεί χάρη στην καλή συνεργασία πολιτείας και εκκλησίας.

Οι δύο συνομιλητές έκαναν εκτενή αναφορά στην προώθηση της επένδυσης στο Σχιστό που ανακοινώθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 2022 από τον Αρχιεπίσκοπο παρουσία του πρωθυπουργού.

Η επένδυση στο Σχιστό που φέρει την κωδική ονομασία, «The Green Σχιστό», αφορά στην αξιοποίηση του εκκλησιαστικού Κτήματος στο Σχιστό Σκαραμαγκά, έκτασης 3.000 στρεμμάτων. Μεταξύ άλλων προβλέπεται η δημιουργία περιβαλλοντικών πάρκων, η ανέγερση κατοικιών και βάση εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics).

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας για θέματα ορθοδοξίας, orthodoxianewsagency.gr, η έκταση συνορεύει νοτιοανατολικά με τον Πειραιά, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και βόρεια με την περιοχή του Σκαραμαγκά, και θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους της Εκκλησίας της Ελλάδος με στόχο την ολοκλήρωσή του σε περίπου τέσσερα χρόνια.

Εικόνα

Το ΤΑΙΠΕΔ συνεργάζεται με τον Δικαιούχο του έργου για την ωρίμανση και τη διενέργεια των διαγωνιστικών διαδικασιών και την παρακολούθηση της εκτέλεσης των συμβάσεων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα