ΑΘΗΝΑ
16:30
|
04.05.2024
«Η απόλυτη ρωσοφοβία και η καλλιέργεια εχθρότητας προς τη χώρα μας έχουν ανυψωθεί από το Ταλίν σε επίπεδο κρατικής πολιτικής», σημειώνει η Μόσχα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντολή να εγκαταλείψει την Ρωσία έως τις 7 Φεβρουαρίου πήρε ο πρέσβης της Εσθονίας Μάργκους Λάιντρε, καθώς η Μόσχα αποφάσισε να περιορίσει την διπλωματική αποστολή της Βαλτικής χώρας σε επίπεδο επιτετραμμένου, ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα το υπουργείο Εξωτερικών.

«Τα τελευταία χρόνια, η ηγεσία της Εσθονίας καταστρέφει σκόπιμα όλο το φάσμα των σχέσεων με τη Ρωσία. Η απόλυτη ρωσοφοβία και η καλλιέργεια εχθρότητας προς τη χώρα μας έχουν ανυψωθεί από το Ταλίν σε επίπεδο κρατικής πολιτικής», σημείωσε το διπλωματικό τμήμα.

Η απόφαση της Μόσχας έρχεται σαν απάντηση στην ανακοίνωση της Εσθονίας ότι θα μειώσει ριζικά το προσωπικό της ρωσικής πρεσβείας στο Ταλίν επιτρέποντας την παραμονή μόνο οκτώ διπλωματών και 15 διοικητικών και άλλων υπηρεσιακών υπαλλήλων.

«Το καθεστώς της Εσθονίας πήρε αυτό που του άξιζε» , έγραψε στο Telegram η εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρωσία: Η άσκηση Steadfast Defender είναι ένδειξη ότι το NATO ετοιμάζεται για σύγκρουση

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Μπορέλ: Οι ΗΠΑ χάνουν την ηγεμονική θέση τους έναντι της Κίνας

Επίθεση σε αμερικανική βάση στην ανατολική Συρία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα