ΑΘΗΝΑ
00:27
|
07.07.2024
Η προσπάθειά τους να τα προστατέψουν ενέχει μεγάλους κινδύνους ατυχήματος, αλλά και προβοκάτσιας, επισημαίνει η Μόσχα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η υπηρεσία εξωτερικών πληροφοριών της Ρωσίας (SVR), κατηγορεί την Ουκρανία ότι αποθηκεύει τα προερχόμενα από τη Δύση στρατιωτικά πακέτα βοήθειας σε πυρηνικές εγκαταστάσεις, προκειμένου να τα προστατέψει, δημιουργώντας μεγάλους κινδύνους ασφαλείας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Σεργκέι Ναρίσκιν, υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες ότι εκτοξευτές πυραύλων HIMARS, συστήματα αεράμυνας και ρουκέτες πυροβολικού μεγάλου διαμετρήματος, φυλάσσονται σε αποθήκες πυρηνικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο TASS, επικαλούμενο τον Ρώσο αξιωματούχο, στα τέλη του περασμένου Δεκέμβρη, ένα μεγάλο φορτίο Δυτικών όπλων, μεταφέρθηκε με τρένα σε πυρηνικό σταθμό στην Ρίβνε της βορειοδυτικής Ουκρανίας.

«Όπως οι Μπαντερίτες βομβαρδίζουν τις πόλεις του Ντονμπάς και άλλες ρωσικές συνοριακές περιοχές κρυμμένοι πίσω από αθώους Ουκρανούς πολίτες, έτσι και η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση κρύβει πυρομαχικά, χρησιμοποιώντας πυρηνικούς αντιδραστήρες ως κάλυμμα», αναφέρεται στην ανακοίνωση της SVR που προσθέτει ότι η διαφορά είναι πως σε αυτή την περίπτωση «όμηροι του καθεστώτος του Κιέβου δεν περιλαμβάνουν μεμονωμένους πολίτες, αλλά δεκάδες, ακόμη και εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους της Ουκρανίας και των γειτονικών χωρών».

«Υπολογίζουν ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, έχοντας επίγνωση του κινδύνου μιας πυρηνικής καταστροφής, δεν θα χτυπήσουν πυρηνικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής. Αλλά εάν συμβεί μια μεγάλης κλίμακας έκρηξη στις αποθήκες με δική τους υπαιτιότητα ή εάν ένας αδέσποτος ουκρανικός πύραυλος αεράμυνας, χτυπήσει τις εγκαταστάσεις, είναι έτοιμοι πάντα να ρίξουν την ευθύνη στη Μόσχα για την τραγωδία. Το Κίεβο είναι απολύτως βέβαιο γι’ αυτό, δεδομένου ότι η Δύση ενθαρρύνει σιωπηρά τις επιθέσεις του ουκρανικού πυροβολικού στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια», τονίζεται στην ανακοίνωση, που κάνει λόγο για μεθόδους «που χρησιμοποιούν συχνά οι διεθνείς τρομοκράτες».

«Ας ελπίσουμε ότι κανείς στο Κίεβο δεν θα σκεφτεί να ανατινάξει αυτές τις αποθήκες επίτηδες προκειμένου να εκλιπαρούν μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους για περισσότερα όπλα και πυρομαχικά», καταλήγει η ανακοίνωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συνελήφθη ένας 44χρονος για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό

34 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Η έξυπνη Λεπέν και η AfD: Όχι τόσο κοντά

Κούβα: Πέθανε η πρώτη σύζυγος του Φιντέλ Κάστρο, η Μίρτα Ντιάς-Μπάλαρτ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα