ΑΘΗΝΑ
13:48
|
19.05.2024
Τα νέα, ψηλά παρατηρητήρια που έφτιαξε η Χεζμπολάχ στα σύνορα με το Ισραήλ απαντούν στο νέο, τσιμεντένιο, τείχος εννιά μέτρων του ισραηλινού στρατού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έναν νέο πυργίσκο-παρατηρητήριο ύψους 18 μέτρων έφτιαξε η λιβανέζικη σιιτική Χεζμπολάχ στα σύνορα με το Ισραήλ προκαλώντας την «ανησυχία» του ισραηλινού στρατού σε μία σχετικά τεταμένη περίοδο κατά την οποία οι εργασίες του τμήματος μηχανικών τού προκάλεσαν σήμερα επεισόδιο με Λιβανέζους στρατιώτες που τους κατηγόρησαν πως παραβίασαν τη συνοριακή γραμμή.

Χρειάστηκε δε η παρέμβαση κυανοκράνων της αποστολής του ΟΗΕ στο Λίβανο για να μην πάρει η αντιπαράθεση παραπάνω διαστάσεις…

Νωρίτερα, ισραηλινά ΜΜΕ αναφέρονταν στα νέα, ψηλά παρατηρητήρια που έφτιαξε η Χεζμπολάχ στα σύνορα με το Ισραήλ σε απάντηση με το νέο τείχος περίπου εννιά μέτρων που έφτιαξαν οι ισραηλινές δυνάμεις για να αντικαταστήσουν έναν πεπαλαιωμένο, και σχεδόν άχρηστο φράκτη, στα σύνορα με μία χώρα με την οποία παραμένουν τεχνικά σε εμπόλεμη κατάσταση παρά το γεγονός πως τον περασμένο Οκτώβριο κατέληξαν ξεχωριστά σε συμφωνίες με τις ΗΠΑ για τη διευθέτηση αμφιλεγόμενων συνοριακών θαλάσσιων διαφορών.

Hezbollah erects new watchtowers on Lebanon border as IDF builds defensive  wall | The Times of Israel

Πληροφορίες του ισραηλινού καναλιού  Channel 12,  ανέφεραν ότι το άτυπο παρατηρητήριο  της Χεζμπολάχ στην μεθοριακή πόλη Στούλα έχει 12 μέτρα ύψος ώστε να βλέπει εντός των ισραηλινών μεθοριακών περιχών παρά το νέο τείχος που φτιάχτηκε τον περασμένο μήνα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως άνδρες της Χεζμπολάχ με πολιτική αμφίεση έχουν στήσει και λειτουργούν επί 24ώρου βάσεως 20 τέτοια ψηλά παρατηρητήρια-«πυργίσκους», για παν ενδεχόμενο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συνετρίβη απόπειρα πραξικοπήματος στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Κεραμέως: Μετά τις Ευρωεκλογές η επέκταση της επιστολικής στις εθνικές εκλογές

Προκαλεί ο Ερντογάν την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων

Ζημιές από έκρηξη χειροβομβίδας στην Αγία Βαρβάρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα