ΑΘΗΝΑ
06:10
|
24.04.2024
«Τσουνάμι» απολύσεων σε πολλές εταιρείες-κολοσσούς της τεχνολογίας. Το Spotify πρόκειται να ανακοινώσει απολύσεις το προσεχές διάστημα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Spotify Technology, ο σουηδικός γίγαντας ροής ήχου, ετοιμάζεται να ανακοινώσει απολύσεις μόλις αυτή την εβδομάδα, μπαίνοντας και αυτός στην κούρσα μαζικών απολύσεων που έχει κοστίσει χιλιάδες θέσεις εργασίας σε άλλες πολυεθνικές εταιρείες όπως οι Apple, Google, Microsoft και Amazon.

Ο αριθμός των περικοπών θέσεων εργασίας που εξετάζονται στη δημοφιλή υπηρεσία ροής ήχου δεν είναι σαφής, ανέφερε το Bloomberg τη Δευτέρα, επικαλούμενο μη κατονομαζόμενα άτομα με γνώση των εξελίξεων.

Τον Οκτώβριο, το Spotify, το οποίο έχει περίπου 9.800 υπαλλήλους, απέλυσε 38 από τα στούντιο podcast Gimlet Media και Parcast, αφότου είδε την τιμή της μετοχής του να πέφτει κατά 66%.

Οι εταιρείες τεχνολογίας έχουν περικόψει χιλιάδες θέσεις εργασίας από τον περασμένο χρόνο, καθώς η επιβράδυνση των διαφημιστικών εσόδων και οι φόβοι ύφεσης προκαλούν επαναξιολογήσεις του εργατικού δυναμικού, το οποίο αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η Google Alphabet, η Microsoft και η Amazon απέλυσαν συνολικά 40.000 υπαλλήλους, ενώ η Meta και το Twitter απομάκρυναν περισσότερους από 18.000 υπαλλήλους μαζί στα τέλη του περασμένου έτους.

Μικρότερες εταιρείες τεχνολογίας όπως η Sophos, εταιρεία κυβερνοασφάλειας με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, και εταιρείες κρυπτονομισμάτων, όπως η Coinbase, έχουν επίσης ανακοινώσει περικοπές θέσεων εργασίας, που επηρεάζουν έως και το 20% του εργατικού τους δυναμικού.

Περισσότεροι από 55.000 εργαζόμενοι στον τομέα της τεχνολογίας παγκοσμίως έχουν απολυθεί κατά τη διάρκεια του 2023 μέχρι στιγμής, σύμφωνα με στοιχεία που έχει συλλέξει ο ιστότοπος Layoffs.fyi.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ψηφίστηκαν οι αλλαγές στους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Βράζουν τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ από οργή για τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα