ΑΘΗΝΑ
20:30
|
19.04.2024
Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη το brain drain έχει αρχίσει... να αντιστρέφεται. Μίλησε δε και για την «αθόρυβη επανάσταση του gov.gr».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα, απογευματινή, αυτή τη φορά, προεκλογική εμφάνιση έκανε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς με αφορμή την έναρξη της εκδήλωσης της ΟΝΝΕΔ για την «Ευρωπαϊκή Μέρα Νεολαίας», μετέβη στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» και αναφέρθηκε στο «μήνυμα» της επικείμενης κάλπης.

Απευθυνόμενος σε πλήθος εκατοντάδων νέων, ο Μητσοτάκης ζήτησε «η παγίδα της απλής αναλογικής» να μετατραπεί «σε εφαλτήριο νίκης».«Δεν μπορείτε να ρισκάρετε περιπέτειες ακυβερνησίας» τους είπε.

Μητσοτάκης: Η παγίδα της απλής αναλογικής να μετατραπεί σε εφαλτήριο νίκης

Στη χώρα όπου η νεανική ανεργία εδώ και δεκαετίες παραμένει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, ο πρωθυπουργός είδε την πραγματικότητα υπό ένα πρίσμα άκρατης «αισιοδοξίας», αν όχι διαστρέβλωσης.

Ισχυρίστηκε έτσι ότι η μετανάστευση νέων πτυχιούχων προς το εξωτερικό, το λεγόμενο «brain drain» αρχίζει «και αντιστρέφεται».

Υποστήριξε επίσης πως το στοίχημα στη δεύτερη τετραετία «θα είναι καλύτεροι μισθοί σε μια καλύτερη καθημερινότητα, με αιχμή το πρόγραμμα στέγης».

Αναφερόμενος στην προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ με σποτάκια βίντεο σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε «κάποιους που, αντί για λύσεις, προτείνουν σποτακια με “how to”, χωρίς να έχουν το “know how” και με πρωταγωνιστή έναν αρχηγό που θέλει να φανεί trendy, αλλά τελικά κινδυνεύει να γίνει cringe». (σ.σ. Ο όρος «cringe» δηλώνει συνήθως το συναίσθημα της ντροπής ή της αμηχανίας που νιώθει κάποιος όταν ντρέπεται για λογαριασμό του άλλου. Ενίοτε αποδίδεται, μάλλον αδόκιμα, σαν «ετεροντροπή»).

Ακολούθως αναφέρθηκε στη, όπως είπε, «αθόρυβη επανάσταση του gov.gr» και τα «θεαματικά αποτέλεσμα κόντρα στη γραφειοκρατία».

«Οι προκλήσεις έχουν να κάνουν και με την αιχμή της τεχνολογίας» ανέφερε, σημειώνοντας ότι δρομολογείται στην Ελλάδα η ίδρυση γραφείου της Meta.

Αναφορικά με την Ουκρανία, έκανε λόγο για «πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης», που δημιουργεί κύματα ακριβείας.

Κατέληξε δε πως το στοίχημα στη δεύτερη τετραετία θα είναι «καλύτεροι μισθοί σε μια καλύτερη καθημερινότητα, με αιχμή το πρόγραμμα στέγης».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Επίθεση χάκερ Anonymous κατά του στρατού του Ισραήλ

Οι πρώτες 100 μέρες του Γκαμπριέλ Ατάλ στην εξουσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα